Tektonski poremećaj – Nejmar u PSŽ za 222 miliona!

Izvor: Press, 02.Avg.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tektonski poremećaj – Nejmar u PSŽ za 222 miliona!

Nejmar da Silva dobio je dozvolu čelnika Barselone da napusti klub.
Foto:b92.net
Kako prenosi BBC, sjajni Brazilac je u sredu i definitivno rekao saigračima da želi da napusti Kataloniju, pa je gotovo izvesno da dobijamo novi, apsolutni rekord kada su u pitanju transferi igrača.
Kako se veće mesecima spekuliše, kapiten reprezentacije Brazila postaće novi igrač Pari Sen Žermena – >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koji će sa 222 miliona evra aktivirati njegovu odlaznu klauzulu u ugovoru.
Na zvaničnom tviter profilu 'Blaugrane' izdato je kratko saopštenje u kome se navodi da Nejmar nije trenirao u sredu, uz dozvolu trenera Ernesta Valverdea, kako bi mogao da "reši pitanje svoje budućnosti"

S druge strane, španski dnevni list 'Sport' prenosi zvaničnu klupsku izjavu.

"Nejmar je obavestio klub da želi da ode, posle čega se oprostio od saigrača, dok mu je trener Ernesto Valverde dao dozvolu da ne trenira", navodi se u saopštenju sa Nou Kampa, a prenosi Sport.

Getty Images




Ipak, koliko god da je koštao i te kako se isplatio, pošto je za četiri sezone upisao 186 mečeva, 105 golova i 80 asistencija, osvojivši na tom putu dve La lige, tri Kupa kralja, Superkup Španije, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo.

Zajedno sa Lionelom Mesijem i Luisom Suaresom postao je deo, sada već čuvenog, strahovitog MSN trija – koji je na 299 zajedničkih nastupa postigao čak 250 golova zbirno.

   
   
   
Ovo je prvo zvanično saopštenje u vezi sa Nejmarovom budućnošću od kada su se pojavile spekulacije oko njegovog odlaska, a dolazi samo dva dana pošto je Barselona najavila žalbu Evropskog fudbalskoj uniji (UEFA) – ukoliko 'Sveci' aktiviraju spomenutu klauzulu – zbog kršenja finansijskog fer pleja, za šta je dobila podršku i čelnika La Lige.

Međutim, Nejmarov otac i predstavnici Pari Sen Žermena pronašli su rešenje i za taj problem, tako što će preko sponzorskih ugovora novac uplatiti igraču, pa će on sâm platiti svoju 'slobodu'.

S druge strane, čini se da je jedan od najboljih igrača današnjice još odavno prelomio da želi novi izazov u karijeri, nego je samo čekao prvi dan avgusta – kako bi mu bio isplaćen bonus za lojalnost klubu u visini od 28 miliona evra.

Ukoliko ne dođe do veleobrta, dvadesetpetogodišnji napadač će postati najskuplji igrač u istoriji fudbala, pošto će srušiti rekord koji je Mančester Junajted postavio pre dva leta, kada je Pola Pogbu platio 105 miliona evra Juventusu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mesi se oprostio od Nejmara (FOTO)

Izvor: B92, 02.Avg.2017

Dok se Barselone i Pari Sen Žermen i dalje ne oglašavaju u vezi sa transferom Nejmada da Silve, da je posao gotov možda najbolje govori poruka Lionela Mesija...Argentinac se na svom Instagram profilu bukvalno oprostio od Brazilca za koga se već danima spekuliše da će preći u Pariz za rekordnih...

Nastavak na B92...

Nejmaru 85 evra po minutu u PSŽ!

Izvor: B92, 03.Avg.2017, 10:17

Brazilac Nejmar zarađivaće 45 miliona evra godišnje u Pari Sen Žermenu bez poreza, prenosi BBC...To je 3,75 miliona evra mesečno ili 865.000 nedeljno, što je 123.626 dnevno ili 5.151 na sat, tačnije 85 evra po minutu...Očekuje se da Nejmar sa "Svecima" potpiše petogodišnji ugovor, pa će uz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.