Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2021, 10:24

Tavamba kralj strelaca u Saudijskoj Arabiji, Al Tavon ne zna za pobedu

Kamerunac raspucan na startu sezone, ali je njegov tim na začelju šampionata ove bogate azijske zemlje

Ostavio je Leandre Tavamba dobar utisak za dve sezone u Partizanu. Karijeru je nastavio u Saudijskoj Arabiji. U proteklom prvenstvu, Kamerunac je postigao 13 golova, a u novoj sezoni na pragu je da nadmaši taj golgeterski saldo. Posle pet mečeva, nekadašnji napadač crno-belih postigao je šest golova i prvi je strelac prvenstva ova azijske zemlje. Ima pogodak više >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od Nigerijca Odiona Igala, bivšeg igrača Mančester junajteda.

19.25: (1,62) Al Itihad (3,80) Al Tavon (5,00)

Tavamba trese mreže kao od šale, ali njegov tim je zakucan za dno elitne lige sa samo dva boda. Pored Al Ahlija iz Džede, jedini je tim koji nije slavio u dosadašnjem toku šampionata. Kamerunac je postigao šest od devet pogodaka svog tima, a partner u napadu mu je Brazilac sa moldavskim pasošem Luvanor. Njega su dobro zapamtili navijači Crvene zvezde. Igrao je u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Tiraspolju. Odmah posle tog meča iskusni napadač je napustio učesnika Lige šampiona i potpisao za Al Tavon. Prošle nedelje je postigao prvenac u dresu novog kluba, u porazu od Al Raeda (3:5).

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Al Tavon danas (19.25) gostuje Al Itihadu u Džedi. Domaćin je lider šampionata sa 12 bodova, jedan više od šampiona Al Hilala. Na kormilu Al Itihada sedi rumunski stručnjak Kozmin Kontra. Proteklog leta klub je napustio Aleksandar Prijović. Od stranaca tu su četvorica Brazilaca - Bruno Enrike, Koronado, Romarinjo i Grohe, Marokanac Karim El Ahmadi, Egipćanin Ahmed Hegazi i Francuz Jusuf Nijakate. Sa tri gola najefiaksnij je Igor Koronado, dok je njegov zemljak Romarinjo dva puta zatresao mrežu.

Lider je veoma efikasan, postigao je 14 golova na pet meečva (skoro tri po utakmici), dok je Al Tavon primio najviše pogodaka u šampionatu, čak 14. Prošle sezone tima iz Džede je osvojio četiri boda pritiv Al Tavona. Pobedio je u gostima sa 2:1, dok je na svom terenu odigrao 1:1. Na pet prethodnih susreta ovih timova mreže su se tresle na obe strane (GG).

SAUDIJSKA ARABIJA – 6. KOLO

Četvrtak

Al Nasr - Al Batin 1:0 (1:0)

Al Fejha - Al Ahli 2:0 (0:0)

Al Tai - Al Etifag 4:2 (2:2)

Al Šabab - Al Hilal 2:2 (1:1)

Petak

17.40: (2,60) Abha (3,20) Damak (2,60)

19.25: (1,62) Al Itihad (3,80) Al Tavon (5,00)

Subota

17.15: (2,00) Al Fateh (3,40) Al Hazem (3,50)

19.25: (2,95) Al Raed (3,25) Al Fajsali (2,30)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.