Tatjana Lisenko propušta SP

Izvor: B92, 07.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatjana Lisenko propušta SP



Svetska rekorderka u bacanju kladiva Ruskinja Tatjana Lisenko neće učestvovati na predstojećem svetskom prvenstvu u Osaki zbog toga što je na doping kontroli u maju utvrđeno da je koristila preparate za blokiranje hormona. "Proces protiv Lisenko nije okončan, ali je njeno učešće na prvenstvu sveta isključeno. Da li će joj biti izrečena dvogodišnja supenzija biće poznato kada Disciplinska komisija naše atletske federacije završi rad", rekao je predsednik Atletske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << federacije Rusije Valentin Balahničjov.

23-godišnja Ruskinja bila je najveći favorit za osvajanje zlatne medalje u Osaki nakon što je 26. maja u Sočiju postavila svetski rekord bacivši kladivo 78,61 metara. Pošto je na doping kontroli upravo posle tog takmičenja bila pozitivna, moguće je da taj rezultat naknadno bude poništen.

U reprezentaciji Rusije u Osaki neće biti ni evropska juniorka šampionka u bacanju kladiva Ekaterina Horošik, koja je takođe bila pozitivna na doping kontroli 9. maja.

"Oba slučaja prilično su komplikovana i proces neće brzo biti završen, ali one do tada sigurno neće moći da se takmiče", rekao je predsednik Disciplinske komisije AFR Oleg Dmitrusenko.

Lisenko je odbila analizu B uzorka i nada se da bi umesto dvogodišnje mogla da dobije jednogodišnju suspenziju, kako bi mogla da učestvuje na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.