Tanja Putiainen povela u Austriji, diskvalifikacija za Von

Izvor: Blic, 11.Jan.2011, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanja Putiainen povela u Austriji, diskvalifikacija za Von

Tanja Putiainen vodi posle prve runde slaloma u austrijskom ski centru Flahau, a uoči nastavka vožnje od 20 sati i 30 minuta, finska skijašica ima 21 stotinku prednosti u odnosu na Nastasiju Noen i 41 stotinku više od trećeplasirane Marije Riš.

Tanja Putiainen je trenutno treća u generalnom plasmanu u slalomu, a ukoliko ponovi dobru vožnju i u drugoj rundi ima će lepuz ptiliku da msnaji razliku u odnosu na prvoplasiranu Marliz Šild, utoliko pre jer je Austrijanka dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mršvao prošla osvojiviši tek 11. mesto, uz sekund i 40 stotinki zaostatka.

Na drugoj strani, razloga za zadovoljstvo mora da ima i Marija Riš koja je druga u slalomu, ali prva u ukupnom generalnom palsmanu što će moći da zacementira u drugoj rundi nakon što je njena najveća rivalka Lindzi Von diskvalifikovana.

Amerikanka je taman uhvatila ritam u poslednjih nekoliko nastupa, ali joj se ni drugu godinu za redom nije dalo da završi nastup u mestašcu koje je osim čuvenog ski centra poznato i kao rodno mesto legendarnog Hermana Majera. Treba dodati i da je među prvih deset trku okončala i mlađa sestra Marije Riš Suzan.

Zimske čarolije u Flahauu nastavljaju se od 20 sati i 30 minuta kada je na redu noćni slalom i u najavi sjajan završetak današnje trke.

Svetski kup Flahau, prva runda

1. Tanja Putiainen (Finska) 49,90

2. Nastasija Noen (Francuska) 50,11

3. Marija Riš (Nemačka) 50,31

4. Manuela Moelg (Italija) 50,37

5. Tereza Borsen (Švedska) 50,64

6. Katrin Zetel (Austrija) 50,86

7. Veronika Zuzulova (Slovačka) 50,93

8. Sandrin Ober (Francuska) 51,04

9. Suzan Riš (Nemačka) 51,18

10. Marija Pjetile-Holmner (Švedska) 51,18

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alpsko skijanje: Tandem zaustavio Marlis Šild

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Jan.2011

Marlis Šild je konačno zaustavljena! Posle tri uzastopne pobede „Slalomske kraljice“ iz Austrije do pobede u nekoj trci slaloma stigla je ne jedna, već dve skijašice. U filmskom finišu, najvišu stepenicu pobedničkog postolja podelile su Tanja Poutijainen iz Finske i Nemica Marija Riš.. Ubedljivo...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.