Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2021, 16:58

Tandem Lukaku - Haland u napadu Čelsija? Tuhel tvrdi da nije nemoguće

"Videćemo šta će se dogoditi u narednim nedeljama", poručio je trener Plavaca

Dobio je Tomas Tuhel tokom letnjeg prelaznog roka gotovo najbolje moguće pojačanje u napadu. Na Stamford Bridž se iz milanskog Intera za sumu od 115.000.000 evra vratio Romelu Lukaku. U vezu sa klubom dovodio se i Erling Haland, ali je Norvežanin ostao u Dortmundu. Trener Čelsija ipak ne otpisuje mogućnost da u napadu Plavaca gledamo ubojiti belgijsko-norveški tandem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Lukaku je zablistao po povratku u klub, ali je usledio veliki pad. Nanizao je šest utakmica bez postignutog pogotka. Tuhel je to pripisao umoru, jer se dosta trošio braneći i boje Belgije.

"U ovom trenutku osećam da je došlo do zamora materijala kod Romelua. Mislim da je odigrao previše utakmica u više različitih takmičenja tokom leta, naročito sa reprezentacijom. A nedavno je nastupao i u Ligi nacija".

Šef struke Plavaca je međuvremenu dobio i nagradu za trenera godine u Nemačkoj u izboru uglednog Bilda, a tokom intervjua za ovaj list govorio je i o mogućnosti da Čelsi u skorijoj budućnost upari gorostasnog Belgijanca u špicu napada sa Halandom.

Potvrdio je da se u klubu razgovaralo i razgovara o angažovanju norveškog fudbalskog čuda.

"Nije ipak delovalo realno i moguće da to izvedemo. Naravno da često pričamo o njemu jer je fantastičan igrač i važan adut Dortmunda, koji nam je veliki rival u Ligi šampiona".

Dolazak Lukakua ne isključuje i mogućnost da se na Bridž preseli i Haland.

"Nemam problem da pričam o tome. Ne mislim da je njegovo angažovanje nemoguće, ali hajde da vidimo šta će se desiti u narednim nedeljama", zagolicao je Tuhel maštu navijača Čelsija.

Novac Plavcima ne bi predstavljao nikakvu prepreku. Od narednog leta bivši fudbaler Moldea i Salcburga biće dostupan zainteresovanim stranama za 75.000.000 evra. Problem je naravno paklena konkurencija, s obzirom da su u red već stali Barselona, minhenski Bajern, Mančester junajted i Siti, Pari Sen Žermen, madridski Real...

Na prvi pogled, čini se da bi Čelsi oformio najbolji napadački tandem na svetu. Lukaku je na klupskom nivou postigao 255 golova (518 nastupa) i još 68 u dresu reprezentacije (101 nastup). Ima 28 godina. Haland je sedam godina mlađi, a njegove brojke su još impresivnije - 137 pogodaka na 160 nastupa i još 12 u dresu Norveške (15 nastupa).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.