Tanasković i Baković novi košarkaši MZT-a

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 13:47

Tanasković i Baković novi košarkaši MZT-a

Talentovani srpski centar Dušan Tanasković i Hrvat rođen u Bosni i Hercegovini Marko Baković novi su košarkaši MZT-a iz Skoplja.

Kako ističe uprava skopskog kluba, Tanasković i Baković su "poznati stručnjacima sa ovih prostora, imaju iskustvo nastupa na jadranskim takmičenjima i od njih se očekuje da budu pravi bedem pod koševima".

Srpski košarkaš Tanasković (2,08 metara) dolazi iz omladinske škole beogradskog Partizana, nakon čega je igrao za srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvoligaše Mladost Zemun i Dunav, dok je prošle sezone 22-godišnjak bio u ABA2 ligašu Borcu iz Banjaluke, gde je imao prosek od 14,2 ;poena i 6,1 skok po meču.

"Bez obzira na godine ima odličnu centarsku tehniku, što uveliko pokazuje i njegova statistika prema kojoj pogađa dva od svaka tri šuta na protivnički koš", navodi uprava MZT-a.

Marko Baković (2,03 metra) je u prošlom ABA šampionatu odigrao za zagrebačku Cibonu 22 meča, a u Skoplje dolazi posle 13 mečeva u dresu španskog drugoligaša Ljeide.

Dodaje se da je osim borbe u reketu njegov zaštitni znak i odličan šut za tri poena, pošto je sa te pozicije u karijeri često imao gotovo 50 odsto preciznosti.

Srpsko-hrvatski tandem se u "plavo-belom" dresu pridružio braći Damjanu i Vojdanu Stojanovskom, Andreju Andonoskom, Marku Milovanoviću i Marinu Petkovu, koje će i u narednoj sezoni predvoditi trener Vasko Atanasov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.