Tamgo opet do svetskog rekorda

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Feb.2011, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamgo opet do svetskog rekorda


Te­di Tam­go je obo­rio svet­ski dvo­ran­ski re­kord u tro­sko­ku po­što je na Pr­ven­stvu Fran­cu­ske sko­čio 17,91 m.
Dva­de­se­tjed­no­go­di­šnji Fran­cuz je do naj­bo­lje da­lji­ne ika­da do­šao u če­tvr­tom po­ku­ša­ju i ta­ko po­bolj­šao pret­hod­ni re­kord, ko­ji je po­sta­vio upra­vo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << on, za je­dan san­ti­me­tar. Tam­go je pro­šle go­di­ne u mar­tu na Svet­skom pr­ven­stvu u za­tvo­re­nom u Do­hi do­šao do ti­tu­le svet­skog pr­va­ka sa 17,90.
Sa­da je imao naj­pre dva pre­stu­pa, pa je za­tim sko­čio 17,35, da bi u če­tvr­tom sko­ku ko­nač­no do­šao do re­kor­da. U pe­tom po­ku­ša­ju ostva­rio je da­lji­nu 17,58, a tak­mi­če­nje je za­vr­šio sko­kom od 17,08.
Tam­ga od pro­šle go­di­ne tre­ni­ra Ku­ba­nac Ivan Pe­dro­so, olim­pij­ski šam­pi­on i svet­ski pr­vak u sko­ku udalj.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.