Talentovani učenik iz Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talentovani učenik iz Novog Sada

U rubrici Dike novosadske danas vam predstavljamo Trivka Kukolja, mladića poreklom iz Novog Kneževca, koji će vam otkriti kako je moguće objediniti nauku, umetnost i sport. Pogledajte priču o tom talentovanom učeniku Jovine gimnazije i Doma "Brankovo kolo".

"Učenik sam četvrtog razreda gimnazije Jovan Jovanović Zmaj, matematičkog smera. Moja interesovanja su matematika, fizika i informatika, ali sviram i gitaru već desetak godina, bavim se sportom i stvarno volim ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što radim", kaže Trivko Kukolj.

Da uporan rad u kombinaciji sa ljubavlju donosi rezultate pokazuju i priznanja, koja do sada ima. Osim toga, odličan uspeh i znanje koje poseduje omogućili su mu boravke u Istraživačkoj stanici Petnica i na Kembridžu. Tu je, kako kaže, mnogo naučio, upoznao velike stručnjake i dobio vetar u leđa da se dalje usavršava. Prvi u nizu ciljeva koje je pred sebe postavio je nagrada na republičkom takmičenju iz matematike.

Iako mu se predviđa svetla budućnost u oblasti prirodnih nauka, smatra da ne treba zapostaviti ni druge oblasti. Gitaru svira deset godina, a kao bivši sportista i dalje se trudi da, kad god ima vremena, obavlja i neku sportsku aktivnost.

"Nekad je izazovno uklopiti sve to, ali je, jako mi je drago što sam, što radim različite stvari, što imam priliku i da se bavim muzikom i naukom i sportom", veli Trivko Kukolj.

Po završetku gimnazije, Trivko planira da upiše fiziku, koja objedinjuje njegovu ljubav prema svim prirodnim naukama. Ciljevi i planovi su dugoročni i veliki, a naš današnji sagovornik krupnim koracima sigurno ide ka njima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.