Talentovani gospodin Rajola, završena istraga o Pogbi, FIFA nemoćna! Pica majstor će ponoviti isti manevar?

Izvor: Sportske.net, 22.Nov.2018, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talentovani gospodin Rajola, završena istraga o Pogbi, FIFA nemoćna! "Pica majstor" će ponoviti isti manevar?

On je jednostavno neuhvatljiv, na kraju, posle mnogo buke 50 miliona u džepu i nikom ništa...

Mino Rajola je zaradio bogatstvo na transferu Pola Pogbe iz Juventusa u Junajted. Istraga FIFA je završena, ne mogu mu ništa, nijedan potez ne znači kršenje etičkog koda, makar u pravilima svetske kuće fudbala.

A šta je zaradio Rajola?

Pećinu sa blagom, kako drugačije objasniti činjenicu da je uzeo proviziju od oba kluba.

Pogba se vratio u Junajted >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za tada svetski rekord, sumu od oko 110 miliona evra, potpisao ugovor na pet godina, a istraga je bila usmerena na Rajoline provizije.

On je Pogbin agent, ali oba kluba su ga angažovala kao konsultanta, ili neku vrstu pregovarača, teško je definisati tu poziciju. Uglavnom, osim standardne provizije, on je inkasirao 22 miliona od Mančester Junajteda i 27 od Juventusa u čitavom transferu. Dakle, uzeo je 50 miliona od obe strane u čitavom transferu.

Ali, Rajola je isterao svoje, i sada želi naredni korak, da vrati Pogbu iz Junajteda u Juventus, makar je tako obećao svom pulenu.

Jasno je da u Juventusu ima otvorena vrata zbog Nedveda, a da je sa njim teško raditi, to je Junajted osetio na svojoj koži. Iako se držao po strani tokom čitave priče i izjavljuje da se klub pita, Rajola navodno iz sve snage gura novi transfer. Ima obećanje Nedveda da će Juve učiniti sve da angažuje dvojicu njegovih igrača čime bi povratio pozicije u Torinu, nakon što je prošlog leta, glavni konkurent Mendeš doveo Ronalda i Kansela.

U svakom slučaju, klubovi plaćaju, Rajola kupi kajmak, a ono što je za njega najvažnije, igrači mu veruju jer kako kažu, uvek mu je njihov interes na prvom mestu i spreman je da se bori na sve načine za njihova primanja, ali i transfere koje žele...

Neprijatelji ga podsmešljivo zovu "pica majstor", tako je počeo, u očevom restoranu u Amsterdamu, prvi transfer je bio Aron Vinter u Lacio početkom devedesetih, ali Mino se ne obazire na podsmeh, na kraju je on pobednik...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.