Talasanje na Jadranu kreće - Superkupom!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2017, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talasanje na Jadranu kreće - Superkupom!

Takmičenje koje se organizuje prvi put održaće se u Baru, četvrtfinala u sredu, polufinala u petak, a finale u subotu

ABA liga od ove sezone uvodi dosta novina, a osim ABA 2 lige u kojoj će se takmičiti dva bivša prvaka Evrope (Split i Bosna), prvi put se organizuje i Superkup.

Ovo takmičenje zamišljeno je kao idealna prilika da ekipe izmere šta su uradile u pripremnom periodu i uoče eventualne nedostatke pred početak prvenstva, koji je zakazan za 29. septembar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Poziv na Superkup dobilo je osam prvoplasiranih ekipa iz prethodne sezone, ali je Crvena zvezda otkazala, pa je umesto nje „uleteo“ FMP iz Železnika, koji se u prethodnom šampionatu našao na devetom mestu. Sistem takmičenja je prilično jednostavan: u četvrtfinalu se sastaju drugi sa devetim, treći sa osmim... i igra se na jednu dobijenu. Svi mečevi igraju se u Baru, koji je dobio priliku da organizuje prvi ABA Superkup.

Gledajući rezultate iz prošle sezone, kao i sastave ekipa, jasno je da je Cedevita favorit. I pored odlaska nekoliko igrača, klub iz Zagreba opet se dobro pojačao, pre svih s reprezentativcima Rokom Ukićem i Ivanom Ramljakom, a stigli su i Demetris Nikols iz Panatinaikosa, zatim Amerikanci Čeri, Marfi i Džonson.

Biće zanimljivo videti kako izgleda Budućnost s novim trenerom Aleksandrom Džikićem, čiji dolazak je nagosvestio najviše ambicije Podgoričana. Osim doskorašnjeg trenera Partizana, u Moraču su stigla pojačanja u vidu Danila Nikolića iz Bilbaa, zatim Nikole Ivanovića (AEK), Filipa Barovića (Bon), Kajla Lendrija (Zenit) i Kajla Gibsona (Gravlen).

A Partizan je odlaskom upravo Džikića renovirao gotovo kompletnu ekipu. Stigao je trener Miroslav Muta Nikolić koji stiže u Bar, praktično pravo iz Istanbula, gde se kao pomoćnik Saleta Đorđevića okitio srebrnom medaljom s reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu. Poznat kao stručnjak za rad s mladim igračima, Muta će upravo na tome bazirati svoj povratnički mandat u Partizanu, s obzirom na to da su mu osim klupske dece na „upravljanje“ povereni takođe daroviti košarkaši kao što su Aleksandar Aranitović, Andreja Stevanović, Strahinja Gavrilović, Tomas Vilson... Crno-beli su u pripremnom periodu beležili dobre rezultate i biće vrlo zanimljivo videti ih u okršajima sa abaligašima.

U svakom slučaju, očekivana polufinala bi, prema prognozama, trebalo da budu Cedevita - Mega i Budućnost - Partizan, ali pripremni period je i dalje u toku, tako da ćemo sigurno gledati interesantne mečeve, a možda videti i neka iznenađenja.

SUPERKUP ABA LIGE, ČETVRTFINALE

Sreda

14.30 (1,15) Cedevita (20,00) FMP (6,00)

16.45 (2,55) Igokea (14,50) Mega Bemax (1,60)

19.00 (1,15) Budućnost (20,00) Cibona (6,00)

21.15 (2,30) Mornar Bar (14,5) Partizan (1,70)


NapomenaDomaćin takmičenja je Bar, mečevi su na programu u hali Topolica, a sve današnje prenosi TV Arenasport na svom prvom kanalu.

SASTAVI EKIPA

(FOTO: ABA/Mornar/Media Pro)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.