Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2021, 18:31

Tako to rade Nemci: Kel potpisao, biće novi direktor Dortmunda od – 2022.

Naslediće Mihaela Corka

Sve u Dortmundu ide po planu. Strategija razvoja kluba mora da postoji i da se strogo poštuje. Tako je to kod velikih, tako je to kod, većine, Nemaca.

Nije neka tajna bila minulih meseci da će nekadašnji kapiten Dortmunda Sebastijan Kel postati novi sportski direktor u klubu. Da će na tom mestu naslediti još jednog bivšeg kapitena – Mihaela Corka.

Ugovor je danas zvanično potpisan, na velika zvona u Dortmundu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << obnarodovan. A, u čemu je onda kvaka? U tome što će Kel na dužnost da stupi 1. jula 2022. godine! Godinu dana unapred je ugovor parafiran, overen, razmenjene čestitke, osmesi.

A, do sledeće godine Kel će da uči. Da bude uz Corka, da kupi cake, da vidi kako se radi posao, kako se vuku konci u sportskom sektoru. Jer u Dortmundu nema improvizacije. To pokazuju brojni igrači koji su prodefilovali kroz Vestfalen, dovedeni za male, a prodati za ogromne pare. Fabrika talenata ne sme da stane.

Pa kada na kalendaru dođe 1. jul 2022. Sebastijan Kel će biti spreman. Neće morati niko da ga drži za ručicu, da mu objašnjava šta treba da radi prvog dana novog posla. Samo će da sedne za komande i crno-žuta mašina će nastaviti da vozi.

Ko zna, možda novi direktor bude uspešniji od prethodnog. Jer, sve Dortmund ima: armiju fanatičnih navijača, fantastične transfere, atraktivnu igru, samo mu poslednjih godina nedostaje malo više trofeja.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.