Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 01:48

Tajm-aut Jasikevičijusa o kome priča Španija: Šta ću vam ja, sami se dogovorite (VIDEO)

Ni to nije vredelo, Valensija slavila u Barseloni

Nešto čudno se dešava sa Barselonom. Osam vezanih pobeda, što u prvenstvu, što u Evroligi, imali su Katalonci do gostovanja u Vilerbanu, onda ih je Asvel preslišao u najprestižnijem kontinentalnom takmičenju, da bi mu u utorak veče meru uzela i Valensija u ACB ligi.

U 17. kolu, u Palau Blaugrani bilo je 100:90 za goste, što je treći poraz Barse u trci za bodove, u ovoj fazi šampionata već gleda u leđa Real >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Madridu (11 pobeda iz isto toliko utakmica) i Tenerifama (10 slavlja, jedan neuspeh).

Koliko je domaćin bio neprepoznatljiv najbolje se moglo uočiti na osnovu reakcije Šaranasa Jasikevičijusa. Trener Barselone je u jednom trenutku tražio tajm-aut nezadovoljan kako izgleda igra njegovog tima i kad se očekivalo da će očitati bukvicu košarkašima – povukao se!?

#Jasikevicius Ha hecho bien de no "entrar" y auto-controlarse, pero ésto mejor antes de pedir TM, ¿no? Y para el debate... ¿Cómo les gusta a los grandes jugadores que se les dirija? ¿Desde la bronca o desde la ayuda? ¿Buscando su reacción o convenciéndoles? Estilos de #liderazgo. https://t.co/yvun7H9ZpW

Legendarni Litvanac se samo pomerio koji korak od klupe, šetkao gore-dole, pustio igrače sami da kažu jedni drugima šta misle, da smisle kako da se izbave iz nelagodne pozicije. Ni to nije upalilo. Bar je pokušao. Triku kakav se ne viđa često na parketima pribegao je popularni Šaras, ali ovoga puta nije upalilo.

Što se utakmice tiče, Valensija je od početka nametnula žestok ritam, kontrolisala dešavanja i na kraju slavila peti put u prvenstvu. Premijerni posle tri poraza. Za pobedu je najzaslužniji bio Derik Vilijams sa 25 poena, pratio ga je Bojan Dubljević sa 24, Nikola Kalinić je ostvario učinak od po šest poena i skokova, uz pet asistencija, dok Barseloni nije vredelo ni što je Nikola Mirotić stigao do „kote 20“.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.