Tajland: Šarapova bolja od Venus

Izvor: B92, 03.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajland: Šarapova bolja od Venus



Ruska teniserka Marija Šarapova pobedila je u nedelju Amerikanku Venus Vilijams sa 6:4, 6:3 u mestu Čiang Mai, na severu Tajlanda, u ezgibicionom meču, sa kojeg je prihod namenjen žrtvama cunamija u toj zemlji.

Meču Šarapova - Vilijams prisustvovalo je blizu 4.000 gledalaca, a duel je trajao 78 minuta. Posle meča obe teniserke prodale su svoje rekete na aukciji za po 2.560 dolara, i priložile taj novac fondu za pomoć žrtvama cunamija (gotovo 5.000 Tajlanđana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potvrđeno do sada).

Zamenik premijera i predsednik tajlandske teniske federacije Suvat Liptapanlop izjavio je u sredu da ruska šampionka, pobednica pet turnira u 2004. godini planira da pokloni 10.000 dolara žrtvama prirodne katastrofe koja je prošle nedelje razorila to kraljevstvo (na slici sa premijerom Taksinom Šinavatrom).

Dve sjajne teniserke otputovale su u Hong Kong, gde će odigrati još jedan egzibicioni meč.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.