Tadićev gol pogurao Ajaks ka finalu Kupa Holandije VIDEO

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 22:46

Tadićev gol pogurao Ajaks ka finalu Kupa Holandije VIDEO

Fudbaleri Ajaksa plasirali su se u finale Kupa Holandije.

Oni su na De Kajpu u Roterdamu pobedili Fejenord sa 2:1 u meču koji je obeležio težak incident iz 62. minuta kada je igrač gostiju Dejvi Klasen pogođen upaljačem u glavu.

Desilo se to pri vođstvu Ajaksa od 2:1, posle koškanja između Dušana Tadića i Kokdžua, posle čega im je sudija obojici pokazao javne opomene.

Ali to kao da je rasplamsalo strasti, poleteli su silni predmeti sa dela tribina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kojim su bili domaći navijači i jedan je raskrvario glavu Klasenu.

Sudija je odmah reagovao, prekinuo meč i odveo igrače u svlačionicu.

Ajaks je poveo u 14. minutu, posle centaršuta sa desne strane, Tadić je odlično reagovaio na odbitak i sa nekih šest metara poslao loptu u mrežu Fejenorda.

Domaćin je izjednačio u drugom minutu nadoknade prvog dela.

Jahanbakš je centrirao pravo na glavu Himeneza koji je lako glavom poslao loptu u mrežu ekipe iz Amsterdama.

Ipak, u 51. minutu, Ajaks je stigao do drugog gola.

Dejvi Klasen je bio najprisebniji posle gužve pred golom domaćina, uspeo je nekako da pošalje loptu u mrežu za konačnih 1:2.

Meč je bio produžen čitavih 11 minuta, gosti su u nadoknadi ostali sa desetoricom zbog isključenja Keneta Tejlora, ali su izdržali sve.

U finalu 30. aprila baš na De Kujp stadionu boriće se za pehar sa ekipom PSV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.