Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2020, 23:15

Tadić strelac, ali uzalud - Tvente slavio u Amsterdamu (VIDEO)

Igrač koji je ponikao u slavnoj akademiji kluba iz Amsterdama dvostruki strelac za ekipu iz Enšedea - 1:2

Vezali su fudbaleri Ajaksa šest pobeda u Erediviziji, ponovo se sticao utisak da će se prošetati kroz holandski šampionat. Doživeli su tek jedan poraz u prvih deset kola, a onda su u 11. dočekali Tvente. Gosti iz Enšedea odlično su se spremili za meč na Johan Krojf Areni, trener Jans je još jednom pokazao da obavlja sjajan posao. Bili su ravnopravan rival, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pametno su loptu prepustili rivalu i koristili svoje vrline, pre svega brzinu i odlučnost bivšeg igrača Kopljanika Kvensija Meniga. Na kraju je i 25-godišnji krilni fudbaler presudio aktuelnom šampionu, srušio je sastav iz Amsteradama u njihovom domu i pokazao da nisu tako nedodirljivi - 1:2.

Igrao se 22. minut kada je Menig prihvatio loptu u kaznenom prostoru rivala, sa desne strane, hitro se namestio na desnu nogu, poslao hirurški precizan udarac u dalji ugao i matirao nemoćnog Onanu za 1:0. Ajaks je pokušavao da se vrati, Dušan Tadić je bio najagilniji u domaćem sastavu, imao je dva dobra pokušaja, najpre je tukao tik pored desne stative u 37. minutu, potom je pet minuta kasnije Dromel ukrotio njegov dobar udarac. Nije bilo promena, Tvente daleko zadovoljniji odlazi na odmor, Ten Hag je imao 15 minuta da smisli kako da drastično promeni stanje na terenu.

Uveo je odmah u igri Lasinu Traorea, ubrzo su šansu dobili i Kvinsi Promes, Jurien Timber i Lisandro Martinez, a to je dalo rezultate u 58. minutu, kada je Vut Brama srušio protivničkog igrača u svom kaznenom prostoru. Sudija je pokazao na kreč, odgovornost je očekivano preuzeo Tadić, srpski reprezentativac je bio siguran, poslao je loptu u jednu, golmana Dromela u drugu stranu i poravnao rezultat.

I kada se očekivalo da Ajaks nastavi sa incijativom i da izjednačenje pretvori u preokret, Tvente je ponovo pokazao da zna kako sa Kopljanicima, iskoristili su činjenicu da je domaćin sa većim brojem snaga krenuo i napad, te su pretili iz kontri. Bivši igrač Crvene zvezde Luka Ilić, koji je na Johan Krojf Areni zaigrao od prvog minuta, imao je jedan dobar pokušaj, ali je udarac mladog reprezentativca Srbije otišao tok preko gola rivala. Šok za Ajaks je usledio u 84. minutu, ponovo je Menig bio u centru pažnje. Slično kao i kod prvog gola, prihvata loptu na desnoj strani, namešta se na udarac i šalje loptu u dalji ugao gola koji i ovoga puta nije mogao da sačuva Andre Onana, 2:1 za goste.

Do kraja jalovi pokušaji Tadića i drugova, Van Lejven je mogao dobrim udarcem sa ivice kaznenog prostora potpuno da dotuče rivala, ali je Onana jako dobro intervenisao, te promene nije bilo, pobeda Tventa i tri najvrednija boda za sastav iz Enšedea u novoj sezoni. Ajaks je doživeo drugi poraz u sezoni i sada Viteze preti da preotme čelo tabele, Tvente posle velikog trijumfa peti sa 21 bodom, šest manje od večerašnjeg rivala, polako se vraća u sam vrh holandskog fudbala, gde mu je i mesto.

EREDIVIZIJA - 11. KOLO

Petak

Sparta Roterdam - Emen 2:1 (1:0)

/Duarte 22, Arui 58 - Arauho 52/

Subota

RKC - VVV 3:2 (1:1)

/Stokers 30, Touba 45, Danels 87 - Jakumakis 35, Van Kroj 51/

Fortuna Sitard - Viljem II 3:2 (3:0)

/Semedo 9, Polter 29, Fleming 44 - Pavlidis 66, Van der Hejden 87/

Ajaks - Tvente 1:2 (0:1)

/Tadić 58 - Menig 22, 84/

21.00: Zvole - Viteze *u toku

Nedelja

12.15: (1,47) Fajenord (4,40) Herakles (6,75)

14.30: (1,55) AZ Alkmar (4,40) Groningen (6,25)

14.30: (1,30) Utreht (5,70) Den Hag (9,00)

16.45: (4,30) Herenven (3,60) PSV (1,85)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.