Tadić napušta Ajaks?

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 15:44

Tadić napušta Ajaks?

Kapiten Ajaksa Dušan Taduć govorio je o tome da bi na kraju sezone mogao da napusti ekipu iz Amsterdama.

Mnogo toga zavisi i od krajnjeg položaja na tabeli ekipe iz prestonice Holandije. Ajaks je trenutno na drugom mestu sa osam bodova manje od prvog Fejnorda.

Sada im sledi veliki derbi protiv PSV, sa kojim su izjednačeni na drugom mestu sa 62 boda.

Došao sam ovde da bih osvajao trofeje. Stvarno nam je neophodan dobar plan za jak Ajaks. Projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora da bude ispravan. Fizički se osećam jako dobro, a to je najvažnija stvar. Uvek igram da pomognem svom timu. Videćemo šta će da se desi, fudbal je nepredvidljiv i nikad ne znate“, rekao je Tadić.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije smatra da je glavni krivac za ove loše rezultate Ajaksa organizacija kluba.

"Devet prvotimaca je otišlo prošlog leta, ukupno 15 igrača. To je previše. Ne samo da se puno toga promenilo u klubu, nego sam i ja sam često menjao pozicije. Nije bilo nikakvih automatizama u našoj igri. Toga je bilo previše u poslednjih nekoliko meseci. Sada igram uglavnom na istoj poziciji, kao napadač. I naravno, to se odrazilo na moju statistiku. Moram da dajem konstantno golove, donosim asistencije i stvaram šanse. To sam radio tokom cele karijere. Naravno, ne odigra se svaka utakmica dobro, ali mnogo zavisi od celog tima. Što je bolja ekipa, lakše mi je“, objasnio je kapiten Kopljanika, a potom dodao da ima dobar odnos sa aktuelnim trenerom Ajaksa Džonom Heitingom:

"Dobro se razumem sa Džonom, radi dobar posao. On je pravi Ajaksov čovek, bio je igrač ovde i zna DNK kluba. Za sada je uradio veoma pozitivne stvari“, zaključio je Dušan Tadić.

Videćemo kakvi će biti naredni koraci srpkog fudbalera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.