Tadić i Kostić ispred Mesija

Izvor: B92, 04.Feb.2023, 15:17

Tadić i Kostić ispred Mesija

Međunarodna fudbalska organizacija (CIES) odradila je projekat dostignuća fudbalera u 2022. godini.

CIES je računao indeks za 100 igrača, gde je računao učestalost driblinga, centaršuteva, vreme igre, kao i sportski nivo (nivo zabave) na odigranim utakmicama.

I po tome dvojica srpskih fudbalera Filip Kostić i Dušan Tadić se nalaze na visokim pozicijama, Kostić je zauzeo četvrto mesto sa indeksom 97,9, dok je kapiten reprezentacije Srbije i Ajaksa Dušan Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 15. mestu sa učinkom 94,1.

Prvo mesto je pripralo fudbaleru Barselone Usmanu Dembeleu koji ima indeks 100, ali je trenutno povređen i neće igrati mesec dana, dok su iza njega Vinisijus Žunior iz Real Madrida, a na trežem mestu je Kevin De Brujne iz Mančester sitija.

Interesantno je da se Lionel Mesi nalazi tek na 22. mestu sa indeksom 93.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.