Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2020, 22:42

Ta luda, luda Cvajta! Lepotica Lohkempera i veliki preokret Darmštata u Nirnbergu (VIDEO)

Na kraju 3:2 za goste

Na papiru, Nirnberg je imao zicer za prvo mesto na tabeli. Domaći teren i rivala koji je u prva dva kola osvojio samo bod. Međutim, Darmštat se pokazao kao ne tvrd orah, već kao bolji tim i uprkos tome što je dva puta jurio gol zaostatka uzeo sva tri boda u trećem kolu Cvajte – 3:2.

Džaba Nirnbergu i što je posle samo dva i kusur minuta poveo sa 1:0, Darmštat je odmah pokazao da ne planira da se kući vrati praznih šaka. U prvom poluvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 70 odsto posed lopte, gomila šansi, jedna stativa, a u istom ritmu se nastavilo i posle pauze.

Nije dugo trebalo da ofanziva urodi plodom, pa su gosti stigli do izjednačenja, samo da bi posle samo šest minuta opet morali od nule. Tačnije od 1:2. Feliks Lohkemper (25) je fenomenalno istrčao jednu kontru i loptu s puno osećaja plasirao u malu mrežicu za novo vođstvo Nirnberga. Bez sumnje najlepši trenutak meča.

Ipak, Darmštat je večeras bio kvalitetniji tim na terenu. U 76. minutu je preko Marvina Mehlema stigao do izjednačenja, da bi duboko u sudijskoj nadoknadi Nikolaj Rap postigao gol za potpuni preokret i prvenac Darmštata u novoj sezoni.

Možda su samo imali težak raspored?

CVAJTA - 3. KOLO

Petak

Bohum - Osnabrik 0:0

Sandhauzen - Sankt Pauli 1:0 (1:0)

/Bubalja 45ag/

Subota

Hajdenhajm - Padernborn 0:0

Hanover - Braunšvajg 4:1 (0:0)

/Maina 54, Vejdant 71, Hult 74, Haraguči 86 - Kobilanski 51/

Jan Regenzburg - Karlsrue 1:0 (1:0)

/Nielsen 44/

Nedelja

Holštajn Kil - Dizeldorf 2:1 (1:0)

/Harterc 16ag, Miling 86pen - Mefert 59ag/

Vircburger - Grojter Firt 2:2 (1:1)

/Herman 2, Bauman 64pen - Hrgota 26, Bauer 90+2/

Ponedeljak

Nirnberg – Darmštat 2:3 (1:0)

/Hak 3, Lohkemper 61 – Dursun 55, Mehlem 76, Rap 93/

Odloženo

Hamburger - Aue

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.