TVB92: Može li Zvezda do finala?

Izvor: B92, 08.Apr.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TVB92: Može li Zvezda do finala?

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nalaze se u Kazanju, gde ih u sredu očekuje revanš meč polufinala Evrokupa protiv ekipe Uniksa (TVB92, 17.00).

Ekipa Dejana Radonjića posle prvog meča u Beogradu ima 11 poena prednosti.

Ipak, igrači crveno-belih ne žele da razmišljaju o prednosti iz prvog meča, već u susret ulaze kao da je u pitanju prvi meč u seriji. Kapiten ekipe Marko Simonović i centar Boban Marjanović složili su se da je sve na njima i saigračima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da ishod zavisi samo od njihovog izdanja na parketu.

"Opet ponavljam da prednost iz prvog meča nije velika i da uopšte ne treba da se obaziremo na to. Ne možemo samo da se branimo 40 minuta, moramo da budemo konkretni i u napadu. Ako budemo razmišljali samo o odbrani svog koša jedino pitanje je sa kolikom će razlikom oni slaviti. Odigraćemo hrabro, jako, napadački i smatram da je to jedini dobar pristup ako mislimo da prođemo u finale", rekao je kapiten tima Marko Simonović.

On se osvrnuo i na evidentan pritisak na ekipu, nazvavši ga nerealnim, ako se u obzir uzme i jačina ruske ekipe.

"Blizu smo prolaza u finale, a to je sigurno želja svih. Tako nešto bilo bi dobro i za klub i za navijače, ali i za srpsku košarku presvega. Mislim da pritisak nije realan, jer se negde priča kako nešto moramo - protiv ovakve ekipe. Mi smo napravili fenomenalan uspeh onakvom partijom u Beogradu, kada smo ih sveli na samo četiri poena u poslednjoj deonici. Opet, to ne znači da nećemo ići na pobedu, gledaćemo da odigramo isto kao i u prvom meču i domognemo se finala", dodao je Simonović.

Njegovo mišljenje deli i centar Boban Marjanović.

"Ako budemo branili 11 razilike - izgubićemo sa 20. Moramo da uđemo u meč kao da je prva utakmica u pitanju. Znamo kako su prolazile ekipe koje su gostovale ovde, ali ne plašimo se, verujemo u sebe i odbranu iz poslednje četvrtine u Beogradu. Oni su izuzetno jaka i kvalitetna ekipa, koja će sigurno gledati da nam se revanšira za poraz iz prvog meča, a na nama je da im odgovorimo. Treba da pronađemo ravnotežu u našoj igri, dobar smo i ozbiljan tim koji ne zavisi od pojedinaca. Ako budemo odigrali kako umemo neće biti nikakvih problema", zaključio je Marjanović priču na treningu za B92.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EK: Rusi imaju plesačice, a Zvezda plan kako do istorijskog finala

Izvor: Sportal.rs, 09.Apr.2014, 09:22

Revanš meč polufinala Evrokupa između Uniksa i Crvene zvezde Telekom na programu je u sredu od 17 časova (TV B92) po našem vremenu.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.