TUŽNA VEST: Iznenada preminula jedna od najvoljenijih sportistkinja

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2023, 20:22

TUŽNA VEST: Iznenada preminula jedna od najvoljenijih sportistkinja

Imala je samo 31 godinu.

Svet pikada potresla je vest da je iznenada u 31. godini života preminula Kineskinja Momo Žou, jedna od prvih žena koja se takmičila u Svetskom kupu u pikadu.

Žou je ušla u istoriju kao prva žena koja je predstavljala Kinu u takmičenju koje je prenošeno uživo na Svetskom kupu u Frankfurtu. Kineskinja je bila i tek druga žena koja se takmičila na Svetskom kupu, posle Ruskinje Anastasije Dobromislove koja je postala prva 2010. Žou >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je karijeru u pikadu počela pre jedne decenije u rodnom Dandongu, da bi samo pet godina kasnije predstavljala Kinu na najvećim takmičenjima.

 - Izražavamo najdubje saučešće prijateljima i porodici Momo u ovim teškim trenucima. Momo je bila popularna takmičarka koja je mnogo napredovala, stvorivši zaostavšinu kao prva žena koja je predstavljala Kinu na najvećoj pozornici - rekao je direktor Profesionalne pikado korporacije Metju Porter.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.