TUŽAN DAN ZA SRPSKO SPORTSKO NOVINARSTVO: Preminuo Živomir Žika Milojević

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2022, 19:42

TUŽAN DAN ZA SRPSKO SPORTSKO NOVINARSTVO: Preminuo Živomir Žika Milojević

Posle duge i teške bolesti.

Posle duge i teške bolesti, u petak uveče je u 70. godini preminupo doajen sportskog novinarstva i dugogodišnji novinar "Politike" Živomir Žika Milojević.

Rođen je u Velikoj Krsni 1952, gimnaziju je završio u Mladenovcu, a Fakultet političkih nauka (smer novinarstvo) u Beogradu.

Milojević je od 1975. godine bio zaposlen u najstarijem dnevnom listu na Balkanu, a u "Politici" je najviše pratio zbivanja u fudbalskom klubu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Partizan. U periodu 1990-92 bio je autor i voditelj sportske emisije na tadašnjoj TV "Politika".

Žika Milojević je bio dugogodišnji predsednik Udruženja sportskih novinara Beograda (USNB), napisao je nekoliko knjiga o istorijatu FK Partizan, a dobitnik je najviših priznanja FK Partizan i Fudbalskog saveza Jugoslavije (FSJ).

Žika Milojević je i dobitnik nagrade za najboljeg novinara godine "Ljubiša Vukadinović", koja nosi ime po legendarnom novinaru "Politike" i po mnogima najvećem sportskom novinaru ikada na ovdašnjim prostorima.

Sahrana Živomira Žike Milojevića obaviće se u nedelju u 13 časova na groblju u Velikoj Krsni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.