TURSKE DELIJE SEVER: Kakve veze navijači Trabzona imaju sa Zvezdinim Delijama?

Izvor: Telegraf.rs, 26.Dec.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURSKE DELIJE SEVER: Kakve veze navijači Trabzona imaju sa Zvezdinim Delijama?

Na ogradi stadiona Trabzona neobična zastava koja podseća na beogradsku navijačku grupu

Verovatno ste “naseli” na naslovnu fotografiju, na kojoj za trenutak pomislite da piše Delije Sever!

Ne, ne piše, jer na ogradi navijača Trabzona u kup meču protiv Manise (za koju nisu igrali bivši Zvezdini kapiteni Milijaš i Mikić) stoji citat iz njihove pesme DELICE SEVER.

Tačno značenje ove u neku ruku parole je LUDA LJUBAV, znači SEVER >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na turskom jeziku znači ljubav.

Foto: Marko Todorović

Navijači Trabzona, su među najbrojnijim u Turskoj, jer ih nezvanično ima preko 3 miliona, a ove dve reči često koriste u svojim pesmama.

Nisu imuni na pravljenje nereda, najsvežiji primer je iz marta 2014. godine kada su prekinuli meč sa Fenerbahčeom.

Ovaj meč je bio jedan od retkih koji su igrani na katolički Božić, a zanimljivo je da je završen rezultatom 9:0 u korist domaćina.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.