TUR DE FRANS: Vuds najbrži u devetoj etapi

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 19:54

TUR DE FRANS: Vuds najbrži u devetoj etapi

Pogačar smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za Vingegorom.

Kanadski biciklista Majkl Vuds iz tima Izrael-Premijer Tek pobedio je u devetoj etapi Tur de Fransa koja je u dužini od 182,4 kilometara vožena od Sen Leonar-de-Nobla do Poj de Doma pošto je ostvario vreme od 4:19:41 časova. Vuds je za 28 sekundi bio brži od drugoplasiranog Francuza Pjera Latura iz Total Enerdžija, dok je Slovenac Matej Mohorič iz tima Bahrein zauzeo treće mesto sa 35 sekundi zaostatka. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Vuds je do pobede stigao pošto je uspeo da stigne Matea Jorgensena koji je krenuo u solo beg 50 kilometara pre cilja i nije uspeo da izdrži u poslednjih nekoliko stotina metara, a na kraju je zauzeo četvrto mesto.

Velika bitka je vođena i između kandidata za konačni trijumf pošto je Tadej Pogačar sa dva napada u poslednjih kilometar i po, uspeo da nadonadi osam sekundi u odnosu na vodećeg u generalnom plasmanu Jonasa Vingegora. Danas sada ima 17 sekundi prednosti u odnosu na Pogačara, dok je treći Džej Hindli sa dva minuta i 40 sekundi zaostatka za Vingegorom. Sutra je slobodan dan, a naredan etapa od Vulsanija do Isuara u utorak.

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.