TUR DE FRANS: Bernal ušao u istoriju, postao prvi Kolumbijac pobednik u Francuskoj (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2019, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUR DE FRANS: Bernal ušao u istoriju, postao prvi Kolumbijac pobednik u Francuskoj (FOTO)

Završeno iskušenje dugo tri nedelje.

Egan Bernal ušao je u istoriju Tur de Fransa pošto je postao prvi Kolumbijac i najmlađi pobednik najpoznatije svetske biciklističke trke u njenoj 110 godina dugoj istoriji. Vozač ekipe Ineos faktički je do pobede stigao još pre dva dana, a dana je na Jelisejskim poljima i zvanično postao pobednik.

Kolumbijac je kroz cilj prošao ruku pod ruku sa svojim timskim kolegom Gerentom Tomasom koji je pobedio prošle godine i tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << simbolično ''predao štafetu'' mlađem kolegi.

The traditional (winning) family photo 💛📷

La traditionnelle photo de famille des vainqueurs 💛📷

🏆 @TeamINEOS @Eganbernal #TDF2019 pic.twitter.com/B7waUTWKKK

— Tour de France™ (@LeTour) July 28, 2019

Na poslednjoj etapi u Parizu slavio je Kejleb Evan što mu je bila treća etapna pobeda, a u sprintu je bio brži od Dilana Gronevegena i Nikole Bonifacija.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Adela Smajić, ćerka legende Partizana Admira Smajića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na NJEGA je Tur d' Frans čekao 110 godina

Izvor: Mondo, 28.Jul.2019

Trka je počela 6. jula u Briselu i posle tri nedelje i 3.366 kilometara završena je u Parizu, na Jelisejskim poljima.. Mlađeg šampiona nismo imali u poslednjih 110 godina!..Sada i zvanično!..Biciklista ekipe Ineos Kolumbijac Egan Bernal postao je danas treći najmlađi pobednik u istoriji Tur d'Fransa...Dvadesetdvogodišnji...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.