TUR D FRANS: Rodrigezu 14. etapa, nastavlja se bitka Vinjegora i Pogačara

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 18:59

TUR D' FRANS: Rodrigezu 14. etapa, nastavlja se bitka Vinjegora i Pogačara

U nedelju pohod na Mon Blan.

Španski biciklista Karlos Rodrigez iz ekipe Ineosa pobednik je 14. etape Tur d'Fransa vožene od Anemasea do Morzin Le Port du Soleja u dužini od 152 kilometara. Sa samo pet sekundi zaostatka na cilj su stigli najveći favoriti za trijumf u Parizu sledeće nedelje Tadej Pogačar i Jonas Vinjegor.

Sve oči bile su usmerene na bitku Pogačara i Vinjegora, ali je na poslednjem brdskom cilju Slovenac napravio grešku i dozvolio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vinjegoru da ode ispred njega čime je dobio dodatne sekunde bonifikacije. Tako je Danac u generalnom plasmanu povećao prednost nad Pogačarem za jednu sekundu.

Razlika je sada deset sekundi u korist branioca titule, ali ništa još nije rešeno jer je ostalo još sedam etapa.

Treći u generalnom plasmanu je Karlos Rodrigez koji ima 4.43 minuta zaostatka za Vinjegorom koji će i dalje nositi žutu majicu.

U nedelju se vouo 15. brdska etapa duga 179. kilometara koja se završava na vrhovima Mon Blana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.