TTK: Trofej Autokomercu sa Bleda!

Izvor: B92, 11.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TTK: Trofej Autokomercu sa Bleda!



Odbojkaši Autokomerca sa Bleda priredili su veliko iznenađenje pošto su u finalu Top tims kupa pobedili italijansku ekipu Čimone Modena rezultatom 3:2 (25:16, 26:24, 14:25, 24:26, 15:10). To je prvi trofej koji je neka od slovenačkih ekipa osvojila u istoriji odbojkaških klupskih takmičenja. Treće mesto osvojila je ruska Iskra Odincovo, koja je pobedila skopski Rabotnički rezultatom 3:1 (25:16, 25:16, 23:25, 25:18).

U finalu slovenački tim je totalno šokirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << domaćina, a najbolju igru pružio je 18-godišnji Tine Urnaut, koji je propustio polufinalnu pobedu nad Rabotničkim. Urnaut, Uturi i Ebron iskoristili su loš servis ekipe iz Emilije i stvorili veliku prednost i lako dobiju uvodni set.

Problemi Modene sa servisom nastavili su se i u drugom setu, pa su Italijani ispustili prednost od 19:16 i izgubili set na razliku.

U trećem setu domaćin turnira je zaigrao dobro, Sartoretijevi servisi omogućili su veliku prednost i smanjenje na 2:1. U četvrtom setu ponovo je Modena vodila (19:15), ali su do 2:2 stigli tek na razliku.

Posle izjednačenja očekivalo se da će Đani i drugovi stići do trofeja, ali je početak seta bio potpuno neočekivan. Čvrst blok Bleđana doneo im je prednost od 6:1. Iako se Modena u dva navrata vratila na minus dva, preokreta nije bilo. Autokomerc je iskoristio treću meč loptu i odneo pehar na Jezero.

"Iza nas je sjajna serija. Ponosan sam zbog toga što smo protiv Modene odigrali fantastično i dokazali da možemo da se nosimo sa njima. Sinoć su u polufinalu odbojkaši Modene prikazali sjajnu igru. Uprkos tome, nismo se predali unapred, izvršili smo pritisak od samog početka, i to nam se vratilo na najbolji način", rekao je posle meča tinejdžer Urnaut.

Za najboljeg igrača finalnog turnira Top tims kupa proglašen je Matija Plesko (Autokomerc), najbolji poenter je Andrea Sartoreti (Modena), a najbolji napadač Tine Urnaut (Autokomerc).

Najbolji server je Andrea Đani (Modena), a najuspešniji na prijemu je Sebastjan Škorc (Autokomerc).

Finalni meč u Modeni sudili su Slovak Stefan Hank i srpski sudija Dragutin Ćuk.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.