Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2021, 21:20

TSC spasao bod u 94: Presudila Lazetićeva jedina izmena

Radnički ispustio pobedu u Bačkoj Topoli – 1:1

Samo jednu izmenu napravio je Žarko Lazetić na prvenstvenom debiju na klupi TSC-a. Ispostavlo se – zlatnu. Osam minuta pre kraja poslao je na teren Petra Ratkova, da bi mu u četvrtom minutu nadoknade mladi napadač doneo remi protiv niškog Radničkog i posle plasmana u četvrtfinale Kupa Srbije učinio prijatnim prve dane doskorašnjeg šefa stručnog štaba Metalca u Bačkoj Topoli – 1:1.

U jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od završnih napada, Jug Stanojev je centrirao na peterac, Mihajlo Banjac napao loptu, a mladi Ratkov (momak iz „klase 2003“) pokazao snalažljivost i smestio je iza leđa Damira Karhrimana, za prekid crne serije TSC-a očliene u tri poraza u borbi za bodove.

Tek drugi gol Ratkova u sezoni bio je dovoljan za osmeh na Lazetićevom licu.

Kad se izjednači u 94. minutu možemo da budemo zadovoljni. Ovo je za nas pozitivan bod posle duge serije poraza u prvenstvu. Posebno zbog toga što je postignut u nadoknadi“, rekao je Lazetić posle meča u kome je Radnički bio nadomak celog plena.

Nišlije su povele zahvaljujući 19-godišnjem ofanzivnom vezisti Stefanu Mitroviću. Novi mladi reprezentativac Srbije (debitovao kod selektora Aleksandra Rogića i čak dao gol protiv Ukrajine), možda budući seniorski Kanade (ima pravo da igra za tu državu, jer je u njoj rođen) potvrdio je da je ovo jesen njegove afirmacije. Posle udarca Japanca Rijohija Mićibućija, te odbrane Nenada Filipovića natrčao je na odbitak i savladao golmana domaćih.

Čak je ekipa Radoslava Batka bila bliža drugom nego TSC izjednačujućem golu, Miljan Škrbić je propustio dve sjajne prilike, a kad ih nije iskoristio kazna je stigla. Nišlije jesu nastavila trend pozitivnih rezultata (samo jedan poraz u 11 mečeva pod komandom novog trenera i to od Crvene zvezde, u gostima), ali su propustile šansu da preskoče Napredak i nastave da pritiskaju Vojvodinu.

Pre utakmice sam rekao da idemo na pobedu i da ćemo videti hoćemo li biti zadovoljni bodom. Na kraju nismo. Pala nam je koncentracija, iz tri izgledne situacije nismo postigli drugo gol, ali to su detalji iz kojih se uči“, sumirao je utiske Batak.

SUPERLIGA SRBIJE – 19. KOLO

Subota

Proleter - Metalac 1:0 (1:0)

/Tomović 44/

Nedelja

Napredak - Crvena zvezda 0:2 (0:2)

/Rodić 5, Katai 38/

Partizan - Novi Pazar 2:0 (0:0)

/Milovanović 50, Jović 59p/

Spartak - Mladost 0:0

Ponedeljak

Radnik – Radnički 1923 0:0

Čukarički – Kolubara 5:0 (3:0)

/Jovanović 13, Kajević 31, Janković 42, Rakonjac 83, Endijae 85/

TSC – Radnički 1:1 (0:0)

/Ratkov 90+4 - Mitrović 62/

Utorak

14.00: (2,80) Voždovac (3,20) Vojvodina (2,60)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.