TROPA!

Izvor: Kurir, 12.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROPA!

Novak Đoković već na startu masters kupa u Šangaju poražen od Španca Davida Ferera

Srpski teniser Novak Đoković startovao je porazom na masters kupu u Šangaju. Trećeg igrača planete iznenadio je Španac David Ferer, koji ga je u prvom kolu „zlatne grupe“ savladao sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, za stotinak minuta igre. Da bi se plasirao u polufinale, Nole mora da pobedi Rafaela Nadala i Rišara Gaskea, što neće biti nimalo lak posao s obzirom na igru koju je pokazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u nedelju ujutru.

Prema mišljenju mnogih, Đoković je otkrovenje sezone s pet osvojenih titula i nastupom u finalu Ju-Es opena, ali u svom premijernom meču u Kini nije pružio partiju na nivou na kome je stigao do treće pozicije. U meču protiv Ferera napravio je dvostruko više neiznuđenih grešaka (41:20) i nije iskoristio nijednu od tri prilike da napravi brejk. S druge strane mreže imao je šestog kosturaša, koji kao da je pre meča popio „red bul“. Raspoloženi Španac je neumorno trčao s jednog na drugi kraj terena i strpljivo sakupljao poene.

Novak je na samom startu izgubio gem na svoj servis, što nije uspeo da nadoknadi na adekvatan način. Tek pri kraju prvog seta 20-godišnji Srbin je pokazao nešto inventivniju igru, no nije uspeo da načini preokret i reši set u svoju korist. Drugi set doneo je izjednačenu, uglavnom jednoličnu igru s osnovne linije, u kojoj je Ferer opet pokazao čvršće živce. Iskoristio je nekoliko Novakovih grešaka i pad koncentracije i brejkom u devetom gemu poveo sa 5:4. Đokoviću je tada preostala samo jedna šansa za opstanak u meču. Uspeo je da sa 30:15 preokrene na 30:40, ali je španski teniser sprečio brejk ubojitim servisom. Nole je zatim odbranio meč loptu i serijom majstorski odigranih forhenda „prošetao“ Ferera, ali kad je trebalo da poentira, poslao je lopticu u mrežu. Usledila je nova greška na drugu meč loptu, što je označilo Fererovu pobedu.

Na sreću, danas će na teren Ki Žonga izaći Nikolaj Davidenko i Endi Rodik, odnosno Rože Fererer i Fernando Gonzales. Novak Đoković imaće dan pauze da se pripremi za okršaje protiv Nadala i Gaskea, koje mora da pobedi kako bi se plasirao u polufinale. Đoković je nekoliko navrata u meču s Fererom teško disao, pa mu je ova pauza neophodna.

U prvom meču „zlatne grupe“ Nadal je savladao Gaskea sa 2:1.[ antrfile ]

BIO SAM NAPET

Novak je posle meča priznao da je Ferer zaslužio pobedu, te da je bio napetiji nego obično. Naš teniser ipak ne gubi nadu i veruje da može do polufinala.

- Bio sam favorit u ovom meču, ali Ferer je potvrdio da se radi o fantastičnom teniseru i potpuno je zaslužio pobedu. Nisam igrao na nivou koji me je krasio tokom cele sezone, ali još uvek imam šansu da se nađem u polufinalu. Osecao sam malo veci mentalni pritisak nego obično. Znao sam da neće biti lako s Davidom i nisam ga potcenio - rekao je Đoković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.