TROFEJ STIGAO U BEOGRAD! Materaci doneo pehar, Piksi ga dobio u ruke - neka tu i OSTANE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2022, 15:51

TROFEJ STIGAO U BEOGRAD! Materaci doneo pehar, Piksi ga dobio u ruke - neka tu i OSTANE (FOTO)

Hoće li i posle Katara doći u Srbiju?

Trofej namenjen pobedniku Svetskog prvenstva stigao je u Beograd, gde će biti naredna dva dana, a u našu zemlju doneo ga je legendarni italijanski fudbaler Marko Materaci.

Trofej, koji posećuje sve zemlje učesnice Mundijala otkriven je u srpskoj prestonici.

- Velika je privilegija biti domaćin ovakvom skupu. Osećaj je predivan, pogotovo kada smo u drušvu trofeja, po mom mišljenju, najprestižnijeg na svetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nečega što predstavlja san svakoga ko vodi nacionalnu selekciju. Veliko je zadovoljstvo biti ovde i deliti emocije koje su snažne. Personalo, ja sam ga već dodirnuo u Dohi, kao selektor Srbije, a naravo da i ja, kao i sve kolege selektori, sanjam da ga držim u svojim rukama - rekao je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi na predstavljanju trofeja.

Novinarima se obratio i Marko Materaci, svetski šampion sa reprecentacijom Italije 2006. godine, koji je istakao da ga prijateljske veze spajaju sa srpskim fudbalerima.

- Ovaj trofej je san svakog deteta. Sva deca sanjaju da podignu ovaj trofej - rekao je Marko Materaci i dodao:

- U Interom sam igrao sa dve velike legende srpskog fudbala Dejanom Stankovićem i Sinošom Mihajlovićem. Više sam vremena proveo sa Dejanom nego sa suprugom. Čestitam kolegama što su se potrudili da sa toliko mladih ljudi svoje planove usmere na Mundijal. Srbe mnogo volim kao narod, ja Dekija zovem "brate moj".

Nakon obraćanja Materaci je selektoru Srbije uručio repliku trofeja. Videćemo hoće li original posle Mundijala u Kataru i završiti u rukama naših reprezentativaca.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako Svetislav Pešić priča anegdotu o Milanu Guroviću iz Indijanapolisa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.