TRI PENALA?! Bivši selektor Srbije ogorčen na najboljeg srpskog arbitra!

Izvor: Sportske.net, 30.Okt.2020, 14:46

TRI PENALA?! Bivši selektor Srbije ogorčen na najboljeg srpskog arbitra!

Da li je negde pogrešio?

Jedno od iznenađenja u sinoćnjim mečevima drugog kola Lige Evrope napravio je austrijski Volfsberger, koji je kao gost savladao ekipu Fejenorda u Roterdamu sa ubedljivih 4:1.

Ipak, ono što je izbilo u prvi plan posle ovog meča jesu tri dosuđena jedanaesterca u korist gostiju od strane srpskog arbitra Srđana Jovanovića, kao i reakcije iz Fejenorda na njegovu arbitražu.





''Igrali smo dosta loše >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u prvom poluvremenu. Ali, taj čovek je bio 'drama'. Dva od tri penala nisu postojala! Ipak, nema svrhe da upiremo prstom u sudiju, trebalo je da igramo pametnije, ali ako već igrate loše takvi penali sigurno ne pomažu", naglasio je trener Fejenorda Dik Advokat, nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima.

Oštar prema Jovanoviću bio je i fudbaler Bart Nojvkup, koji je skrivio jedan od penala.

''Video sam kako lopta ide daleko ispred njega i mislio sam da je napad već gotov, ali odjedanput je taj dečko pao ispred mene", opisao je spornu situaciju i dodao:

"Sudija je to video kao penal i u tom trenutku sam pomislio da nas neko zaj**ava. Sramota je što nema VAR-a u Ligi Evrope, odmah znate da sudija nema šanse da promeni svoju odluku", istakao je Nojvkup.

Ipak, tokom sinoćnjeg gostovanja na TV Arena Sport, nekadašnji sudija Zdravko Jokić naglasio je da mnoge sudije kad dosude dva penala veoma teško odlučuju da i treći put pokažu na belu tačku, čak i kod nekih očiglednih situacija, ali da je Jovanović pokazao da se ne plaši, da ima karakter.

S druge strane, ipak nije bio siguran da li je Jovanović bio u pravu kod penala koji je skrivio Nojvkup, jer je naš najbolji arbitar bio prilično daleko iza mesta dešavanja, čak dvadesetak metara iza igrača koji je pao u kaznenom prostoru.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.