TREĆE FINALE: Nemci i Argentinci do sada po jednom slavili u borbi za Boginju

Izvor: Kurir, 13.Jul.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TREĆE FINALE: Nemci i Argentinci do sada po jednom slavili u borbi za Boginju

Argentina bila bolja u Meksiku 1986., a Nemačka 4 godine kasnije u Italiji

Fudbalske reprezentacije Nemačke i Argentine sastaće su u nedelju od 21 sat na Marakani treći put u finalima Svetskih prvenstava, a u prethodna dva, obe ekipe osvojile su po jedan trofej.

Prvi duel u borbi za pehar namenje šampionu sveta igran je 1986. na Mundijalu u Meksiku. Na dva gola "gaučosa" selekcija tadašnje Savezne Republike Nemačke odgovorila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je preko Rumenigea i Felera u samoj završnici, ali je sedam minuta pre kraja Buručaga iskoristio sjajno dodavanje Maradone da postavi konačnih 3:2 u korist Argentinaca koji su tako po drugi put u svojoj istoriji prigrlili pehar namenjen prvaku sveta.

Drugo finale u kom su se sastale selekcije koje će i večeras voditi odsudnu bitku, odigrano je četiri godine kasnije, na Mundijalu u Italiji. Igralo se tvrdo bez mnogo šansi, a onda je pet minuta pre kraja selekcija Nemačke iz jedanaesterca koji je izveo Andreas Breme povela 1:0 i osvojila za sada poslednju treću titulu planetarnog šampiona.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.