TRAŽI POLA MILIONA: Dioni tužio Zvezdu, na potezu sud u Lozani

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2023, 09:43

TRAŽI POLA MILIONA: Dioni tužio Zvezdu, na potezu sud u Lozani

Nje se proslavio na Marakani.

Došao je kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu, ali se na Marakani nije proslavio. Odigrao je svega osam utakmica i postigao samo jedan gol. Zato ne treba da čudi što su se navijači crveno-belih obradovali kad su Lio Dioni otišao iz Beograda.

Međutim, francuski napadač je ponovo zakucao na vrata srpskog šampiona. Dioni potražuje veliki novac, ali su se crveno-beli žalili Sudu za sportsku arbitražu u Lozani na odluku FIFA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Slučaj je prvo bio bio pred odgovarajućim organima Međunarodne fudbalske federacije, a 16. februara će se o njemu izjašnjavati i Sud za sportsku arbitražu sa sedištem u Švajcarskoj. To se desilo po žalbi Crvene zvezde, jer njen pravnički tim i uprava nisu hteli da se pomire sa činjenicom da je FIFA, zvanično, podržala potraživanja Loija Dionija u iznosu od 520.380 evra.

U pomenutom predmetu je detaljno je ispraćen slučaj od trenutka kada je Francuz stigao u julu 2021. godine uzet na pozajmicu u crveno-beli tabor. Tadašnjem i sadašnjem napadaču Anžea sklopljenim ugovorom, overenim do 30. juna 2022. godine, zagarantovana je mesečeno primanje od 52.000 evra neto.

Takođe u ugovoru stoji i obaveza najtrofejnijeg srpskog kluba da mu u slučaju ulaska u Ligu Evrope bude isplaćeno 50.000, još toliko za domaću titulu i 20.000 evra za osvajanje Kupa.  Tu je i bonus od 2.000 evra za svaki postignuti gol i namešten pogodak na zvaničnim utakmicama.

Ipak, prema navodima Dionija ubrzo su počela kašnjenja u isplatama, da bi 10. marta 2022. nezadovoljni napadač i Crvena zvezda papirološki sklopili sporazum o poravnanju duga, u tom trenutku teškog 311.380 evra, prenosi Danas.

Dioni je 26. maja poslao opomenu Crvenoj zvezdi pred tužbu, samo što je tada na svom bankarskom  računu očekivao znatno više novca – čak 520.380. evra.

Zvezda se branila ekonomskim posledicama pandemija korone visrusa i opštim poremećajima na finansijskom tržišta. Dodatni argument su bila Zvezdina disciplinska kažnjavanja Dionija, zbog višestrukih dolazaka na treninge u pijanom stanju.  Ipak,  FIFA je tada presudila u korist Franzuca, naloživši Crvenoj zvezdi da svom bišem članu isplati  malo više od pola miliona evra.

Pogledajte kako izgleda Aura Ruiz, bivša devojka Hesea Rodrigeza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.