TRANZICIJOM DO POBEDE: Ključ meča sa Rusijom je trčanje iz napada u odbranu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2021, 18:58

TRANZICIJOM DO POBEDE: Ključ meča sa Rusijom je trčanje iz napada u odbranu

Naše devojke čeka najteža utakmica do sada.

Rukometašice Srbije su u prva dva kola Svetskog prvenstva pobedile Poljsku i Kamerun i obezbedile plasman u narednu rundu takmičenja, a pred izabranicama Uroša Bregara je poslednji meč u Grupi B, protiv Rusije.

- Predstoji nam utakmica sa Rusijom, znamo da čitava prva postava igra za CSKA iz Moskve, učesnika Lige šampiona. Znamo da nas čeka teška utakmica, moramo da napravimo još manje grešaka u napadu, da podignemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nivo realizacije u napadu kod šuteva i da ponovimo igru u odbrani protiv Poljske - rekao je selektor Srbije.

Bregar je naveo da vicešampion Olimpijskih igara u Tokiju jeste podmladio ekipu, ali je istakao da je to i dalje ozbiljna reprezentacija.

- Istina je da ne igraju dve najbolje ruske igračice Daria Dimitrieva i Ana Vjahireva, ali Rusija ima veliku bazu mladih i dobrih igračica i ako neka nedostaje, dolazi druga. Smatram da je to ozbiljna reprezentacija. Jesu se podmladili, ali ipak prva postava igra u CSKA i čeka nas jedan težak meč.

Upitan da li će dobra odbrana biti ključ u utakmici protiv Rusije, on je rekao da svaka ozbiljna ekipa ima dobru odbranu i da i on, kao i svaki trener, želi jaku odbranu sa puno kretanja.

- Na taj način ćemo nastaviti da igramo u svakoj utakmici, pa i protiv Rusije. Potrebno je trčanje nazad iz napada i jaka odbrana i mislim da će to biti ključ pobede - kazao je Uroš.

Posle utakmice sa Rusijom, reprezentacija Srbije se seli u Granoljers gde će se "ukrstiti" sa selekcijama iz Grupe A.

- Tamo je najbolja selekcija Francuska i ona uvek ide na medalju, odnosno na zlato. Tu je i selekcija Slovenije. Juče je Crna Gora pobedila Angolu, tako da mislim da će u narednu fazu ići Francuska, Crna Gora i Slovenija. Svi protivnici su nam poznati i mislim da su pred nama četiri teška meča - zaključio je Bregar.

Utakmica Srbija - Rusija igra se sutra od 20.30.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.