TRANSFERI (2. januar): Vidić alternativa za Lopeza, Roma na pragu prvog velikog pojačanja! PSŽ mnogo traži za Lavecija

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jan.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRANSFERI (2. januar): Vidić alternativa za Lopeza, Roma na pragu prvog velikog pojačanja! PSŽ mnogo traži za Lavecija

Uz MOZZART Sport pratite dešavanja na transfer pijaci...

To bi bilo sve za danas. Nadamo se da ste uživali u druženju sa nama prvog dana prelaznog roka. Pijaca je tek krenula, i dalje je praznična atmosfera, bio je vikend pa je i razumljivo što nije bilo vesti u onom obimu na koji smo vas navikli. Naredni dani će biti daleko zanimljiviji, a mi vas pozivamo da nastavimo druženje i sutra. Do tada, laku noć vam želi redakcija MOZZART Sporta.

22.31 - Šalke >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je jedva dočekao da se reši Kevina Prinsa Boatenga i kada je uspeo, sada sprema pojačanje na njegovoj poziciji. Prioritet kluba iz Gelzenkirhena će biti dovođenje Renata Augusta, plejmejkera brazislkog Korintijansa koji je ranije sa uspehom četiri sezone nosio dres Bajer Leverkuzena i neće imati problema da se navikne na Bundesligu. Šalke je već poslao i konkretnu ponudu u Brazil: 8.000.000 evra!

22.09 - Pored Rapida i Monpeljea o čijem inetersovanju za Džonatana De Guzmana ste čitali danas, još dva kluba su u igri za vezistu Napolija. De Guzman ima poziv iz domovine gde ga žele PSV Ajndhoven i Vitese.

21.51 - Dve vesti koje su vezane i za fudbal van Evrope. Urugvajski veteran Dijego Lugano je napustio Sero Portenjo i vratiće se u brazilski Sao Paulo u kojem je nekada pružao sjajne partije. A kolumbijski štoper Kristijan Zapata kojem na leto ističe ugovor sa Milanom, pored ponuda Fenerbahčea i Galatasaraja ima i poziv iz Kine.

21.31 - Još vesti iz Fiorentine. Viola želi da vrati Rajdera Matosa koji je na pozajmici u Karpiju, a da u suprotnom pravcu pošalje hravstkog napadača Anta Rebića. Takođe na pozajmicu.

21.13 - Borusija Menhengladbah  želi da ujedini braću Džaka. Granitu Džaki bi ovog januara mogao da se pridruži brat Tolant koji brani boje Bazela. Za albanskog reprezentativca, Menš je spreman da ponudi 3.000.000 evra, a ugovor sa švajcarskim prvakom mu traje do 2018. godine. Interesantno je da bi braća Džaka prvo mogli da postanu saigrači, a potom rivali na predstojećem EP u Francuskoj jer su Švajcarska i Albanija u istoj grupi.

20.51 - Još jedno ime za Njukasl! Menadžer Svraka Stiv Meklaren je prilično uvijeno posle poraza od Arsenala pričao na temu dolaska Čarlija Ostina u Njukasl. Ostin je i letos bio na meti Svraka, a sada je priča opet aktuelna.

20.33 - Iz Borusije Dortmund su otkrili da se radi na novom ugovoru za Henrika Mhitarjana. Direktor Mihael Cork je priznao da je klub ponudio Jermenu novi, poboljšan ugovor s obzirom da mu aktuelni ističe u leto 2017. godine.

20.19 - Giljerme Sikeira je prošlog leta bio jedan od najčešće pominjanih igrača na pijaci, ali je ostao u Atletiku. I pogrešio. Gotovo da ne dobija priliku da igra, a transfer je jedino rešenje i za njega i za klub. Pominje se povratak u Benfiku iz koje je i došao na Kalderon...

20.05 - Nemanja Vidić je Fiorentinin plan B, ako Viola ne postigne dogovor sa Benfikom oko argentinskog štopera Lisandra Lopeza. Viola je ponudila 7.000.000 evra i za sutra je najavljen nastavak pregovora. Ali ako Portugalci ne popuste, Fiorentina će se okrenuti Vidiću. Inter jedva čeka da ga se reši, ali Srbin je do sada isticao da nema nameru da menja klub... Možda poziv Fiorentine nešto promeni?

19.51 - PSŽ neće žaliti za Ezekijelom Lavecijem, ali nema nameru da ga pusti u bescenje. Prvi kontakti sa Interom su uspostavljeni, ali Sveci za Lavecija traže čak 6.000.0000 evra. Mnogo za igrača koji ima 30 godina i kojem ugovor za šest meseci...

19.36 - Uprkos interesovanju većih klubova i najavama da bi Ateltiko Madrid mogao da krene po njega ove zime, Votfordov napadač Odion Igalo je danas uoči meča sa Mančester Sitijem odbacio mogućnost da u ovom prelaznom roku promeni klub.

19.23 - Roma je na dobrom putu da završi sve oko prvog velikog januarskog pojačanja. Ofanzivni vezista Dijego Peroti na ivici prelaska u Večni grad, a sve po želju Rudija Garsije. Roma se dogovorila sa Argentincem, a ostaje da Đenova prihvati ponudu od 9.000.000 evra plus 3.000.000 na ime eventualnih bonusa.

19.11 - Napolijev predsednik De Laurentis je obećap pojačanja u januaru kako bi klub ostao u trci za Skudeto, a dolazak štopera i veziste su prioriteti. Za prvu ulogu je kandidat broj jedan Nikola Maksimović i opet će se kao i prošlog leta voditi teški pregovori sa Torinom. Što se dovođenja veziste tiče, Napoli je već ponudio 18.000.000 evra Valensiji za Andrea Gomeša, ali je ta prva ponuda odbijena. Najavljuje se da će na Mestalju uskoro stići i poboljšana ponuda iz Napulja. Alternative su Klasen iz Ajaksa i Kramer iz Leverkuzena.

18.58 - Izvori sa Ostrva tvrde da jeLoik Remi zatražio transfer od Čelsija i da ne želi više da bude član Plavaca. Francuz je nezadovoljan minutažom na Stamford Bridžu, a ništa se nije promenilo ni dolaskom Gusa Hidinka, tako da je transfer jedino rešenje. Aston Vila i Kristal Palas su do sada pokazali najveći interes za Remijem...

18.44 - Posle današnjeg poraza u Sanderlendu, gotovo je sigurno da Aston Vili nema spasa. Ali u klubu se i dalje nadaju opstanku, trener Gard je optimista i najavljuje pojačanja. Jedno od njih bi trebalo da bude korpulentni defanzivac Danijel Kongre iz Monpeljea. Ipak, čini se da su to tanke karte za nemoguću misiju koja je pred Gardom i Vilom...

18:28  - Bundesligaši Leverkuzen, Ingolštat i Hanover pokazali su interesovanje za nigerijskog vezistu Eugenija Onazija koji više nema budućnost u Laciju.

18:19 - Ipsvič je objavio da je novi član njihovog kluba postao Pol Vigbi, fudbaler trećeligaša Barnslija. On je stigao na pozajmicu do kraja sezone, a ako tim Mika Mekartija ode u Premijer ligu biće otkupljen na kraju sezone.

18:11 - Čarlton je potvrdio da je defanzivac Midlzbroa Ris Vilijams (27) stigao zvanično na jednomesečnu pozajmicu iz Midlzbroa.

18:01 - Britanski mediji uveliko pišu o interesovanju Kristal Palasa i Lestera za mladog napadača Fiorentine Kumu Babakara.

17:44 - Vezista Juventusa Pol Pogba pominje se u svakom prelaznom roku kao meta najbogatijih klubova sveta koje prevode Barsa, Čelsi i Siti. Ipak, tamnoputi napadač čisto sumnja da će ove zime promeniti sredinu i očekuje da će ostati u Torinu pod skutima Stare dame do leta.

17:34 - Možda je upravo današnji meč sa Arsenalom pokazao zašto su Njukaslu potrebni ofanzivni igrači, a francuski L'Ekip tvrdi da je jedna od glavnih želja menadžera Stiva Meklarena krilni napadač Bordoa Anri Saive.

17:23 - Lisabonski Sporting zainteresovan je za fudbalera škotskog Falkirka Vila Volksa. Talentovani 22-godišnji engleski štoper ponikao je u niželigašu Trenmer Roversu.

17:16 - Francuski Sent Etjen potvrdio je dolazak norveškog reprezentativca Aleksandera Tofta Sonderlunda (28). Napadač Rozenborga postigao je 22 pogotka u nedavno završenom šampionatu Norveške, a u klubu očekuju da reši probleme sa neefikasnošću.

17:08 - Brazilac Valas, 21-godišnji univerzalni bek, preseliće se u Gremio na šestomesečnu pozajmicu iz Čelsija. On je minulu jesen proveo na pozajmici u italijanskom Karpiju.

16:55 - Bolonja, tačnije trener Roberto Donadoni, je želeo vezistu Intera Džonatana Bijabijanija, ali je tamnoputi fudbaler poručio da ga transfer ne zanima i da ostaje u Milanu do kraja sezone.

16:46 - Krilni napadač Sautemptona Sadio Mane nije se danas našao u timu Svetaca na gostovanju u Noriču, a dok u svetlu interesovanja Mančester Junajteda mediji spekuliše da se iza svega krije transfer, menadžer Ronald Kuman poručuje da je razlog kazna.

"Zakasnio je jutros na sastanak i izbačen je iz tima jer su takva pravila", objasnio je Holanđanin.

16.38 - Gus Hidink zna da mu je potrebno pojačanje u napadu, a prva želja Holanđanina je talentovani napadač Bazela 18-godišnji Bril Embolo koji bi trebalo da se preseli u London u transferu vrednom čak 16.000.000 evra.

16:30 - Menadžer Arsenala Arsen Venger obožava da kupuje u domovini, a jedna od želja mu je i talentovani vezista Pari Sen Žermena Adrijan Rabio (20), koji je u Parizu procenjen na čak 20.000.000 evra.

16:21 - Džonatan De Duzman kao da je jedva čekao januar, a osim Rapida iz Beča i Monpeljea, i holandski klubovi PSV i Vitese izrazili su želju da ga pozajme do leta.

16:13 - Lester je ofanzivno započeo zimski prelazni rok, a posle kupovine Greja iz Birmingema piše se i o dolasku defanzivnog veziste Milana Najdžela De Jonga u transferu vrednom 2.600.000 evra.

16:05 - Uprkos tvrdnjama Manuela Pelegrinija da neće kupovati u januaru, španski mediji tvrde da se radi o blefu Čileanca i da je on već započeo operaciju dovođenja veziste Reala Iska kojeg je ranije već trenirao u Malagi. Španski fudbaler letos je bio želja Juventusa, a osim Građana sada ga hoće i Mančester Junajted i Čelsi.

15:57 - Lokalni list Lester Merkjuri objavio je da su Lisice dogovorile kupovinu jednog od ponajboljih fudbalera engleskog Čempionšipa Demaraija Greja iz Birmingema. Krilni napadač ima klauzulu tešku od 5.000.000 evra, koja je, navodno, prihvaćena.

15:48 - Đenovi ne ide ove sezone, ali će gazde Grifona probati da reše problem u januarskom prelaznom roku dovođenjem proverenog golgetera. Prva opcija je Đuzepe Rosi, koji retko igra u Fiorentini, a razmišlja se i o Alesiju Ćerćiju koji nema budućnost u redovima Milana kod Siniše Mihajlovića.

15:39 - Ni Vojvodina ne sedi skrštenih ruku. Pojačanja novosadskog kluba danas su postali nekadašnji fudbaleri ovog tima Milan Stepanov i Dejan Meleg. Opširnije OVDE 

15:32 - Vezista Džondžo Šelvi nije danas u timu Svonsija na gostovanju Mančester Junajtedu zbog navodne povrede, ali engleski mediji tvrde da je razlog je zapravo činjenica da čeka transfer u Njukasl koji ga prati već neko vreme.

15:25 - Napadač Lacija Keita Balde Dijao već neko vreme nije zadovoljan minutažom u dresu Rimljana, a ambiciozni Votford se pojavio kao interesent za njegove usluge. Problem je, međutim, taj što Lacio traži oko 14.000.000 evra, dok ga Stršljenovi žele na pozajmicu do kraja sezone sa opcijom otkupa.

15:14 - Rumunski mediji pišu o dolasku dvojice tamošnjih reprezentativaca u redove Partizana tokom ove zime. Radi se o napadačima Denisu Alibeku (24) i Konstantinu Budeskuu (26), koji nose dres lidera rumunskog prvenstva Astre Đurđu. Opširnije OVDE

15:08 - Napadač iz Togoa Emanuel Adebajor nalazi se na korak od potpisivanja jednogodišnjeg ugovora sa Votfordom. Iskusni golgeter slobodan je igrač od septembra nakon što je raskinuo ugovor sa Totenhemom.

15:02 - Predsednik Viljareala Fernando Roć odbacio je mogućnost da vezista Denis Suarez bude prodat u ovom prelaznom roku. Brojni premijerligaši pokazali su interesovanje za španskog vezistu, ali prvi čovek Žute podmornice kaže da 21-godišnji fudbaler ne ide nigde do kraja sezone.

14:50 - Štoper Mehelena Miloš Kosanović blizu je prelaska u redove Standarada iz Liježa u transferu vrednom 1.900.000 evra. Opširnije OVDE

14:38 - Ova zima bi mogla da bude vrela u Milanu. Italijanski Medijaset piše da su gradski rivali Inter i Milan zainteresovani za prvu zvezdu Nice Hatema Ben Arfu. Nekadašnji fudbaler Njukasla ekspolidirao je na Azurnoj obali ove jeseni, a ima ugovor do kraja ove sezone. Ako su spremni da rizikuju i da ga čekaju do leta moćiće da ga uzmu za džabe, a ukoliko ga žele odmah cena je 8.000.000 evra.

14:29 - Madridska Marka, poslovično dobro upućena u dešavanja u Realu, objavila je danas da je želja Kraljevskog kluba u zimskom prelaznom roku fudbaler Šalkea Liroj Sane. Čuveni klub je, navodno, već nekoliko puta slao skaute da gledaju nemačkog reprezentativca senegalskog porekla i bili su oduševljeni njegovim kvalitetima.

14:20 - POTVRĐENO: Everton je kupio od Burija talentovanog štopera Matija Fuldsa, a detalji transfera nisu objavljeni. Perspektivni 17-godišnjak eksplodirao je u klubu sa Gig Lejna ove jeseni, a od februara 2015. je profesionalni fudbaler.

14:13 - Zaboravljeni vezista Napolija Džonatan De Guzman nije letos pronašao klub, pa je protekle jeseni sedeo na tribinama. Ove zime mogao bi da promeni sredinu, a kao spasioci njegove karijere spominju se Rapid Beč i Monpelje.

14:07 - Zanimljivo, čelnici Juventusa već razmišljaju i o letnjem prelaznom roku, pa su već pikirali vezistu Sevilje Evera Banegu koji u junu postaje slobodan igrač.

13:59 - Gazde Juventusa spremile su 28.000.000 evra za vezistu Dortmunda Ilkaja Gundogana. Gazeta delo Sport piše da Stara dama opet želi sjajnog vezistu iako je letos dobila odgovor Milionera da nije na prodaju jer im je potreban u borbi za povratak u Ligu šampiona.

13:54 - Torino je nastavio da insistira na dovođenju Hrvata Andreja Kramarića koji se nije snašao u Lesteru. Bikovi ubeđuju čelnike Lisica da ga puste na šestomesečnu pozajmicu jer su uvereni da im je baš ovakav igrač potreban.

13:41 - Sjajna forma napadača Napolija Lorenca Insinjea uslovila je da postane interesantan čelnicima Arsenala i Pari Sen Žermena koji ga žele odmah već u januarau. Njegov agent Antonio Otijano potvrdio je ove navode u izjavi za jedan lokalni radio u Napulju, uz napomenu da mu je titula sa Napolitancima prioritet.

13:29 - Iako skoro u svakom prelaznom roku očekujemo da Mančester Siti kupi još neku preskupu zvezdu, ovoga puta to neće biti slučaj. Menadžer Manuel Pelegrini je poručio da je zadovoljan ekipom koju ima i da ne treba da očekujemo nikakva pojačanja na Etihadu tokog januarskog prelaznog roka.

13:21 - Kada smo već u Portugaliji, jedna informacija i iz redova Porta. Čelnici Zmajeva ne žele da prodaju vezistu Đanelija Imbulu, ali ako klubovi nastave da insisitiraju na njegovom dolasku već u januaru zadovoljiće se sumom od 25.000.000 evra, koliko traže za Francuza.

13:15 - POTVRĐENO: Benfika je za 8.000.000 evra otkupila od Atletiko Madrida preostalu polovinu vlasništva nad 26-godišnjim portugalskim vezistom Luisom Migelom Picijem. Opširnije OVDE

13:08 - Agent Mino Rajola, zastupnik Zlatana Ibrahimovića, zagolicao je maštu engleskih klubova izjavom da bi voleo da vidi svog klijenta u Premijer ligi pre nego što 34-godišnji Šveđanin ode u penziju.

"Mislim da mu taj stil igre i puni stadioni odgovaraju i da ima šta da pokaže publici na Ostrvu. Ali, u januaru sigurno neće menjati sredinu već ostaje u Parizu do leta", objasnio je poznati menadžer.

13:00 - Jedan od velikih trošadžija tokom zime biće Njukasl koji želi još jednog napadača u borbi za opstanak. Opet je pažnja Stiva Meklarena uperena ka Francuskoj, a meta je napadač Marselja Miši Batšuaji, koji je eksplodirao ove jeseni. Procenjuje se da svrakama treba 18.000.000 evra za kupovinu 22-godišnjeg Belgijanca.

12:55 - Zna Jirgen Klop da mora da pojača vezni red, a prva želja ove zime mu je Argentinac Lukas Bilja. Italijanska Gazeta piše da je Nemac spremio čak 28.000.000 evra za kupovinu kapitena Lacija.

12:47 - Pep Gvardiola još drži u tajnosti ime kluba koji će preuzeti od leta kad napusti Bajern, ali je javnost doznala ko će mu biti prvo pojačanje. To je vezista Mančester Junajteda Ander Erera, Baskijac kojem se Katalonac divi...

12:39 - Britanski mediji objavili su jutros da je Livepul stupio u kontakt sa agentima mladog golmana Barselone Marka Andrea Ter Štegena, sa željom da ga angažuju u januarskom prelaznom roku. Nemac ne dobija često priliku da branim rezerva je Čileancu Bravu pa razmišlja o promeni sredine.

12:30 - Jedna informacija iz Italije. Fiorentina je zainteresovana za napadača Marselja Argentinca Lukasa Okamposa. Ideja čelnika Viole je da najpre pozajme na šest meseci 21-godišnjeg krilnog fudbalera, a potom ga otkupe na leto.

12:22 - VAŽNA INFORMACIJA: U Engleskoj, Nemačkoj i Francuskoj se zimska pijaca otvara danas (2. januara), dok u ponedeljak (4. januara) prelazni rok otvaraju Španci, Italijani i većina liga u Evropi. U Srbiji, recimo, prelazni rok počinje 18. januara... Zimski prelazni rok u većini šampionata završava se 31. januara u ponoć.

12:15 - Podsećamo vas da je juče već potvrđen prvi transfer u Premijer ligi gde je Bornmut kupio dosadašnjeg vezistu Rome Huana Iturbea. Opširnije OVDE. I Arsenal se pojačao, egipatski vezista Mohamed Elneni prošao je lekarske preglede i samo se čeka radna dozvola da kompletira 10.000.000 evra vredan transfer iz Bazela. Opširnije OVDE

12:08 - Za početak, predlažemo vam da pročitate priču o deset potencijalnih zvezda zimskog prelaznog roka. Sigurno će se pojaviti vremenom i još koje ime, ali za sada su ovi majstori u notesima najbogatijih klubova.

11:59 - Svesni smo da ste svi dugo čekali ovu rubriku i da je bilo krajnje vreme da je i otvorimo, pa zato, nekako simbolično, krećemo u minut do 12 sa željom da se družimo i zajedno ispratimo ludnicu koja nas sigurno očekuje narednih nedelja.

I počinjemo! Poštovani čitaoci MOZZART Sporta dobar dan i dobro došli na naše dnevno druženje posvećeno zimskom prelaznom roku 2016. godine. Praznici su gotovi, a od danas, pa sve do kraja januara klubovi će imati još jednu brigu više osim osvajanja bodova, a to je da se kvalitetno pojačaju. Da bi ste lakše pratili transfere, ppodsećamo vas da sve vesti od početka fudbalske pijace možete pronaći i klikom na naš tag "Zimski prelazni rok 2016". Krećemo...

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.