TRAGEDIJA U RUSIJI: Preminuo jedan od najtalentovanijih košarkaša!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 15:02

TRAGEDIJA U RUSIJI: Preminuo jedan od najtalentovanijih košarkaša!

Prerani odlazak...

Jedan od najboljih basketaša iz Rusije Nikolaj Rogožkin preminuo je nakon komplikacija sa virusnim menigitisom.

Rogožkin je bitku za život izgubio petog maja, ali su mediji to saznali mesec dana kasnije.

On dugo nije znao da je bolestan, a kada je saznao, nakon što mu je bilo loše posle jednog meča, već je bilo kasno da se bilo šta uradi.

Nakon što se nije javljao ocu, medicinska ekipa je došla u njegov stan, gde ga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je zatekla bez svesti, nakon čega primljen u bolnicu. Pao je u komu i njegovo stanje se samo pogoršavalo, a preminuo je tri dana kasnije.

On je sa 222 cm bio najviši ruski košarkaš.

Karijeru je započeo kao sedamnaestogodišnjak u Akvarijusu, a igrao je još za Himki, Volgograd, Jekaterinburg, Tambov i Ural.

U Jekaterinburgu je počeo da igra basket 3×3, u čemu je imao uspeha, pa je dva puta bio polufinalista FIBA turnira.

- Desilo se nešto nepovratno, izgubili smo najtalentovanijeg košarkaša i prijatelja. Njegova smrt je bila pravi šok za sve nas. Sada smo shrvani i tugujemo za njim. Rogožkin je bio poseban čovek - rekao je Aleksej Agafonov, košarkaški trener.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.