TOPIĆ JE IZRASTAO U IGRAČINU: Prodor u zadnjim sekundama za pobedu Zvezde nad Panatinaikosom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2023, 10:24

TOPIĆ JE IZRASTAO U IGRAČINU: Prodor u zadnjim sekundama za pobedu Zvezde nad Panatinaikosom (VIDEO)

Crveno-beli su osvojili treće mesto u grupi.

Košarkaši Crvene zvezde su pobedili su Panatinaikos sa 78:76 (20:17, 11:26, 15:20, 32:13) u poslednjem kolu finalnog turnira juniorske Evrolige i tako su uspeli da izbore treće mesto u grupi, posle poraza od španskih velikana Reala i Barselone.

Do trijumfa su došli crveno-beli posle sjajne završnice budući da su gubili sa 73:59. Koš odluke je postigao Nikola Topić, koji je uzeo loptu na 76:76 i zatim solo prodorom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pogodio na dve sekunde pre kraja i tako je doneo veliku radost iako su crveno-beli posle dva poraza izgubili šanse da se dođu do jednog od prva dva mesta u grupi.

Nikola Topic emerged as the game winner for @kkcrvenazvezda in the #adidasNGT tournament, as reported by @skweektv.pic.twitter.com/Ncz7f92ivj #StephenCurry

— CurryWatchers (@Mvelez014236347) May 20, 2023

Topić je završio meč sa 28 poena uz po četiri skoka i asistencije, a indeks mu je bio 29.

Pored njega se istakao Lazar Gagić sa 15 poena uz nešto manje od 14 minuta na terenu.

Učesnika finala iz ove grupe odlučiće direktan duel Reala i Barselone koji su neporaženi posle dva kola.

U drugoj grupi u poslednjem kolu grupe faze, koja je na programu kasnije tokom dana snage će odmeriti Žalgiris i Next Generetion, odnosno Mega i Huventud.  Ekipa Next generation ima dve pobede, dok po jednu imaju Mega i Žalgiris posle dva kola.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.