TOMPSON ODABRAO DVOJICU NAJBOLJIH NA SVETU: Da li se slažete sa njegovim izborom?

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2023, 17:51

TOMPSON ODABRAO DVOJICU NAJBOLJIH NA SVETU: Da li se slažete sa njegovim izborom?

Teško je protivurečiti mu.

Definitivno jedan od uzbudljivijih UFC-ovih mečeva u ovom mesecu biti će onaj između Stivena "Vonderboja" Tompsona i Mičela "Demolidora‘‘ Pereire. Dvojica velteraša obračunatće se 29. jula na UFC 291 eventu, a fanovi se silno vesele ovoj borbi.

Teško je reći ko je od ove dvojice boraca atraktivniji unutar kaveza. Mičel "Demolidor" Pereira u UFC je došao s epitetom jednog od najspektakularnijih boraca izvan UFC-a. Njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neverovatni i nesvakidašnji potezi bili su deo mnogih isečaka, ali Brazilac je ipak morao malo da prilagodi svoj stil borbe.

Previše energije crpeo je "Demolidor" na pokušaje atraktivnih udaraca koji često nisu donosili previše uspeha. To ga je dovelo i do poraza protiv nekih objektivno lošijih boraca od njega, ali Pereira se uspešno prilagodio. "Demolidor" je sada 15. po plasmanu borac UFC-ove velter kategorije, a iza sebe ima pet uzastopnih pobeda. Porazi li sedmorangiranog izazivača Tompsona, biće to definitivno najveća pobeda u karijeri za Pereiru.

Međutim, neće mu biti nimalo lako. Veteran Tompson ne samo da je atraktivan borac, nego je i dugi niz godina jedan od najboljih velteraša na svetu. Istina da mu vrhunski "grappleri" predstavljaju problem i razlog su zbog kojeg nikada nije postao prvak, ali kada je stojka u pitanju, jako je malo boraca koji mu mogu parirati.

Neverovatna brzina i rad nogu čine ga neuhvatljivim za mnoštvo boraca unutar UFC-ove velter kategorije i pravi je užitak gledati Tompsona dok se bori na nogama. Pereira će biti na pravom testu i saznaćemo koliko zaista vredi.

U susret UFC 291 eventu koji nas čeka krajem ovog meseca, Tompson je odradio intervju za SportsKeedu, a pritom je odgovorio na dva vrlo zanimljiva pitanja. "Vonderboj" je upitan da odabere najboljeg udarača i najboljeg ‘‘grapplera‘‘ unutar UFC-a. S obzirom da se radi o najjačoj svetskoj MMA organizaciji, konkurencija je uistinu strašna, ali se odlučio bez preteranog razmišljanja.

Izrael Adesanja borac je kojeg Tompson smatra najboljim UFC-ovim borcem kad su u pitanju veštine u stojci, a kao najboljeg "grapplera" istaknuo je Islama Makačeva.

Mora se priznati da je Tompsonov odabir vrlo smislen i teško je ne složiti se.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Rosio Olivija, poslednja devojka Dijega Armanda Maradone

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.