TOMIĆ: Odigrali smo kvalitetnu utakmicu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2018, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOMIĆ: Odigrali smo kvalitetnu utakmicu (FOTO)

Crveno-beli savladali Igokeu.

Crvena zvezda je bez mnogo muke savladala Igokeu u četvrtom kolu ABA lige i tako zadržala savršen uinak u regionalnom takmičenju. Oslabljeni gosti su parirali crveno-belima samo u prvom poluvremenu, da bi Zvezda brzo u drugom poluvremenu prelomila meč uz sjajnu partiju Alekse Radanova. Trener Milan Tomić bez euforije je pričao o novoj pobedi.

ABA LIGA: Zvezda rutinski protiv oslabljene Igokee (FOTO)

SAMO DA SE VRATI NA TEREN: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Navijač Kingsa ponudio Bogdanu svoje KOLENO! (FOTO)

 - Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, pogotovo u drugom delu, počevši od odbrane, jer u trećoj četvrtini smo primili samo 11 poena i to hoću od mojih igrača, dobru odbranu i mnogo poena u tranziciji i kontranapadu. Sa druge strane, imali smo 30 asistencija i 11 grešaka. Pozitivan deo u košarci je kada ostvariš više asistencija od grešaka - rekao je Tomić. - I kod Radanova i svih koji su u 12 ne važi to da li su mladi ili stari, da li su iskusni ili nisu. Svi imaju ulogu u timu. Za njega mogu da kažem da napreduje kroz trening, a onda će napredovati kroz utakmice. Radanov je na treningu pokazao kako napreduje kao igrač, kako čita u pik en rolu, kako trenira. Njegov nivo košarkaški je na većoj stepenici, što se pokazalo i večeras na terenu, ali to ne znači da se na jednoj utakmici postaje igrač. Mora da ima kontinuitet cele godine, i na treningu i na utakmici.

Zvezda od početka sezone nije doživela nijedan poraz, a Tomiću je, čini se, već dosadilo potenciranje tog besprekornog niza započetkog u Superkupu  ABA lige u Laktašima.

 - To pitanje mi se stalno postavlja i rekao sam da je Zvezda na 50 odsto od mogućnosti, pa ću na još jedno pitanje reći da je Zvezda na 20 odsto od mogućnosti. Što više mi postavljate to pitanje, ići ćemo i na 10 odsto, a onda ćemo reći i da smo nespremni totalno. Svi očekuju da Zvezda izgubi, pa izgubićemo jedan meč, nemojte da imate pritisak. Jednog dana ćemo izgubiti, ne možemo da pobeđujemo do kraja. Nekada ćemo izgubiti - zaključio je Tomić.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.