TOLETOV KLAN!

Izvor: Kurir, 27.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOLETOV KLAN!

Predsednik subotičkog udruženja SPAS Verica Grgurović kaže da je predsednik FK Partizan Tomislav Karadžić na čelu organizovane kriminalne grupe

Predsednik udruženja za zaštitu prava građana Subotice (SPAS) Verica Grgurović odlučila je da probije medijsku blokadu s kojom se susreće već duži vremenski period i u razgovoru za Kurir otkriva detalje o organizovanom kriminalu u ovom gradu. Ona je optužila predsednika FK Partizan Tomislava Karadžića da je glavni čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u kriminalnim radnjama.

- Hoćemo da stanemo na kraj sprezi sportske i građevinske mafije, koja se koristi kao paravan za legalizaciju nezakonito stečene imovine i novca do koga su došli zloupotrebom službenog položaja. Objavićemo dokumentaciju iz koje se vide podaci o velikoj pljački koja se 15 godina sprovodi u Subotici - kaže predsednik SPAS.

Verica Grgurović kao jednog od vodećih ljudi subotičkog kriminala izdvaja predsednik FK Partizan Tomislava Karadžića.

- Pri dolasku na mesto predsednika Partizana, Karadžić je izjavio da će u klub ući „finansijska injekcija koja dosad nije viđena u srpskom sportu“. Bio je u pravu, jer je zaista niko nije video. Rekao je i da u klub dovodi uspešne biznismene čistih biografija, i to je bio jedan od povoda za našu reakciju i podnošenje niza krivičnih prijava. Karadžić je kao vlasnik Spartaka uništio klub, a fabriku „29. novembar“, koja je bila četvrta na svetu i snabdevala bivšu Jugoslaviju, doveo je do nivoa manje mesare. Naglašavamo da je sve gde je bio vlasnik ili rukovodilac doveo do potpune propasti. Da bi se zatrli tragovi kriminalnih radnji, srušeno je čak i pozorište u Subotici.

Predsednica SPAS kaže da su pretnje kojima su članovi udruženja izloženi samo doprinele da reakcija bude još odlučnija. Ona otkriva da policija odlično radi svoj posao, ali da problemi nastaju u tužilaštvu.

- Kad god bismo održali neku konferenciju, našli bismo se pod konstantnim pretnjama, koje nisu nimalo naivne, ali rešili smo da ne odustajemo. Nagazili smo organizovani kriminalni klan u Subotici sa Karadžićem, Lajošem Čakanjem i Jožefom Kasom na čelu, ali i pored prijava UBPOK koje smo dobili na uvid, tužilaštvo ništa ne preduzima. Hoćemo da i cela srpska javnost sazna sve što se dešava u Subotici i da se kriminalu stane na kraj - zaključila je gospođa Grgurović.

Sportska redakcija Kurira juče je tokom celog dana pokušavala da stupi u kontakt sa Tomislavom Karadžićem i proveri optužbe Verice Grgurović, ali je predsednik Partizana bio nedostupan. [ antrfile ]

UPROPASTILI SUBOTICU

Verica Grgurović nabraja imena članova Upravnog odbora Partizana za koje ima dokumentaciju o prevarama.

- Hoćemo da obavestimo javnost da su članovi Upravnog odbora Partizana upropastili, uništili i srušili Suboticu. Mile Jovičić, inače kadar Socijalističke partije Srbije, bivši načelnik Severnobačkog okruga, nezakonito je prisvojio više nekretnina u centru grada. Živojin Janjić, član nadzornog odbora kluba iz Humske, građevinski je preduzimač koji je nezakonito uknjižavao državnu imovinu kao svoju, na svoje ili na ćerkino ime - priča u dahu Grgurovićeva i dodaje:

- Mitar Nikolić je firmu „Jugokoža“ doveo do propasti. Predrag Petričević je građevinski preduzimač koji je pokušao je da kupovinom građevinske firme „Integral“ dođe do imovine od 10 miliona evra u vlasništvu Republike Srbije. Tu je i Janoš Žemberi, koga je Karadžić najavio kao eksperta iz Subotice, a za koga u našem gradu niko nije čuo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.