TO JE TO! AKO NE OSVOJI TITULU - ODLAZI: Već poznata zamena, POVRATNIK seda na klupu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 20:58

TO JE TO! AKO NE OSVOJI TITULU - ODLAZI: Već poznata zamena, POVRATNIK seda na klupu

Kontakti su uspostavljeni.

Španski košarkaški trener Ćavi Paskval mogao bi da preuzme klubu Barselone sledeće sezone. To će se potencijalno dogoditi pod određenim okolnostima, odnosno ukoliko aktuelni trener Šarunas Jasikevičijus ne ostvari određene rezultate.

Glavni cilj Katalonaca trenutno je da osvoje titulu u Evroligi. Prošle sezone, litvanski stručnjak praktično je „sačuvao“ svoju poziciju pobedom nad Olimpijakosom, na fajnal-foru u Beogradu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u utakmici za treće mesto, što je i dalje samo stvar prestiža u elitnom evropskom takmičenju.

Ove sezone španski gigant ima ozbiljnije namere, a uprava Barselone cilja samo na vrh Evrope.

Ukoliko to Jasikvičijus ne ostvari, Paskval bi mogao da bude naredno rešenje za  upražnjenu klupu Barse, a kako Sport Klub saznaje, već je došlo do kontakta sa španskim trenerom.

Barselona je treća na tabeli Evrolige i ima skor 22-11, a pre nego što uopšte počne da razmišlja o završnom turniru elitnog takmičenja, moraće da prebrodi i plej-of.

Paskval je već radio u Barseloni. Prvo je u drugom timu Barse bio trener, a zatim je tri sezone proveo kao pomoćni trener u prvom timu Barselone. Od 2008. do 2016. je vodio Barselonu kao glavni trener.

Od 2020. godine je trener Zenita iz Sankt Peterburga, a poznato je da ruski timovi nisu deo Evrolige od početka rata između Rusije i Ukrajine.

Od trenerskih „transfera“ ovog leta bi i Panatinaikos mogao da nađe novo rešenje. Ergin Ataman će na kraju sezone biti slobodan, a nameće se kao prvo rešenje i velika želja čelnika grčkih Zelenih, koji su u Beogradu već i pregovarali sa dvostrukim osvajačem Evrolige.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.