TO JE MOJ KRIPTONIT Kijeza je predvideo poraz od Holanda, evo i kako (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2023, 18:54

"TO JE MOJ KRIPTONIT" Kijeza je predvideo poraz od Holanda, evo i kako (VIDEO)

Trebalo je da se potrudi.

Brojne analize uoči meča između Majkla Kijeze i Kevina Holanda isticale su kako se radi o sukobu stilova. Kevin Holand trebalo je da ima nadmoć u stavu stajanja, dok je Kijeza put do pobede trebalo da traži rvanjem i veštinama u parteru.

Vrlo brzo nakon početka meča ispostavilo se da je Holand zaista dominantniji u stavu. Kijeza je stoga pokušao da ruši Holanda, ali njegovi pokušaji rušenja bili su bezuspešni i Holand je ubrzo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uzdrmao Kijezu. Kolenom u glavu Kevin je pogodio Kijezu, a "Maverik" je neoprezno krenuo u pokušaj rušenja. Holand je obranio pokušaj rušenja, a ubrzo je Kijezu zaključao u "D‘arce gušenje". Nakon nešto više od dva i po minuta borbe, Kijeza je morao da tapka, a Holand je došao do podosta iznenađujuće pobede "sabmišnom".

Gubio je Kijeza i ranije u svojoj karijeri na taj način, ali ipak ga se smatralo da je osetno bolji BJJ majstor nego što je Holand. Međutim, upravo to "D‘arce gušenje" i pre je predstavljalo problem za Kijezu, a Majkl je u nedelji uoči meča s Holandom spomenuo kako se mora paziti tog poteza.

Chiesa predicted Holland's D'Arce choke a few days before the fight 🤯 #UFC291

(via @dc_mma, @Realrclark25) pic.twitter.com/Zkq8M1T3hw

— ESPN MMA (@espnmma) July 30, 2023

Danijel Kormije u jednom od intervjua s Kijezom istakao je kako Holand poseduje BJJ crni pojas, a Kijeza je dodao:

- Ne samo da je crni pojas, nego on ima i dobro "D‘arce gušenje". A šta je bio moj kriptonit u prošlosti? "D‘arce gušenje" - rekao je Kijeza.

Samo par dana kasnije, Majkl Kijeza izgubio je na taj način, a iako je znao odakle preti potencijalna opasnost, svejedno je nije izbegao.

Kijezi je to treći poraz "D‘arce gušenjem" karijeri. Visente Luke porazio ga je na isti način u avgustu 2021. godine, a Horhe Masvidal tom tehnikom pobedio je Kijezu još 2013. godine.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako danas izgleda bivša teniserka Ana Kurnjikova

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.