TIPSA ČEKA DŽEJMSA BLEJKA

Izvor: Kurir, 14.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TIPSA ČEKA DŽEJMSA BLEJKA

Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo mastersa u Hamburgu, pošto je savladao Nemca Andreasa Beka

Srpski teniser Janko Tipsarević kvalifikovao se u drugo kolo turnira iz masters serije u Hamburgu, pošto je na startu savladao Andreasa Beka sa 3:6, 6:3, 6:1. Iako je za protivnika imao 137. igrača sveta, koji je u glavni žreb ušao zahvaljujući pozivnici organizatora, Tipsarević se prilično mučio sa godinu dana mlađim Nemcem i savladao ga tek posle 107 minuta. Ipak, Janko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se na vreme trgao i pobedio debitanta na turnirima iz masters serije, pa će u narednoj rundi igrati protiv sedmog nosioca, Amerikanca Džejmsa Blejka, sa kojim se još nije sastajao. Tipsa je već sada zaradio 15.000 evra i 35 ATP bodova, ali mu je najvažnije da u Hamburgu obezbedi 32. poziciju, koja će mu omogućiti da bude nosilac na Roland Garosu.

Janko je odlično počeo meč protiv Nemca, poveo sa 2:0 u prvom setu, ali je onda došlo do drastičnog obrta i Bek je dobio šest od narednih sedam gemova za vođstvo od 1:0 u setovima - 6:3. Ne samo da je poveo, već je potpuno dominirao, pogađao vinere iz forhenda i bekhenda, što je potpuno unervozilo 33. tenisera sveta. Kako je Bek igrao u prvom setu, namučio bi i najbolje na planeti. Kad se Janko sabrao sredinom drugog seta, počeo dobro da servira i povezuje udarce. Šetao je Beka i došao do brejka u petom gemu (3:2), a oduzimanjem servisa protivniku završio je set (6:3). Od tog trenutka na površinu je isplivao je Jankov kvalitet, tako da je sa nova dva brejka u trećem setu na impresivan način završio meč koji nije dobro počeo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.