TIPOVANJE: Vreme je za Arku, Viđev za izbegavanje

Izvor: MozzartSport.com, 06.Sep.2014, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TIPOVANJE: Vreme je za Arku, Viđev za izbegavanje

IGRAJTE NA

ARKU

ZATO ŠTO...

Rana faza prvenstva ne dozvoljava da se sa sigurnošću procene mogućnosti timova, pa se može reći da još postoji dosta nedoumica oko mogućnosti većine ekipa. Najbolji primer je Arka, koja spada u grupu timova koji bi trebalo da se bore za povratak u prvu ligu, a u prvih šest kola imaju neočekivano mršav učinak sa isto toliko osvojenih bodova. U prethodnom kolu su na gostovanju Mjeđ Legnici odigrali 4:4 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čime su, čini mi se, posle dva vezana poraza počeli da pokazuju „znakove života“.

Iskreno, s obrzirom na to da je odigrano tek šest kola, još nemam najbolji uvid u mogućnosti većine timova, ali znam da teren Arke još iz perioda kada su igrali prvu ligu važi za jedan od najnezgodnijih za igranje. Sandečja i Viđev Lođ su uspeli da prežive ovo gostovanje, Viđev je čak odneo i sva tri boda, pa mi se čini da je kucnuo čas da Arka iz trećeg pokušaja obraduje svoje navijače. Koliko znam u svojim redovima imaju dva internacionalca iz Brazila i jednog Španca, koji do sada nisu pružali ono što se od njih očekuje. Njihov rival za mnoge iznenađujuće drži prvo mesto na tabeli sa pet pobeda i jednim remijem. Imajući u vidu mogućnosti i ambicije ovog tima nije realno očekivati neku strašnu seriju rezultata, pa smatram da bi već protiv Arke mogli da upišu prvi poraz.

Mi smo na tri meča odigrana pred domaćim navijačima savladali samo Flotu i sada moramo da upišemo tri boda protiv Stomila. U ovaj meč ulazimo na krilima pobede protiv Pogona na njegovom terenu, pa očekujem da nam konačno krene pred našim navijačima. Pobede pred svojim navijačima bi trebalo da upišu i Olimpija protiv Bitovije, Katovice u duelu sa Vigrijem, odnosno Sandečja kojoj u goste stiže Čojničanka.

Kvote za ovaj meč možete pogledati OVDE.

NE IGRAJTE NA

VIĐEV

ZATO ŠTO...

Viđev iz Lođa spada u grupu timova od kojih se mnogo više očekivalo na startu prvenstva. Samo jedna pobeda u prvih šest kola i to na gostovanju protiv Arke premalo je s obzirom na visoke ambicije sa kojima je ovaj klub započeo sezonu. Utisak je da se nekako još traže na terenu, da nemaju igru i da teško uspevaju da se nametnu bez obzira na kvalitet i snagu protivnika. Mislim da se ni u duelu protiv tvrde Mjeđ Legnice slika neće značajnije promeniti i da kec nikako nije siguran izbor.

Ovaj duel se može okarakterisan kao potpuno nepredvidiv i sa aspekta broja golova koji se mogu očekivati. Viđev spada u grupu najtvrđih ekipa u ligi, kojima je najjači oslonac dobra defanziva, dok Legnica sa druge strane igra otvoreno, bez velikih obaveza u odbrani. Zato je najbolji izbor izbeći ovu utakmicu u bilo kojoj varijanti jer sve ukazuje na to da je podjednako teško opredeliti se i za konačan ishod i za broj golova.

Praktično identična priča važi i za utakmicu Črobri – Pogon. Novi drugoligaš je na početku prvenstva pokazao da neće razmišljati isključivo o opstanku u ligi, dok Pogon ne može sa sigurnošću da računa  da će se umešati u borbu za povratak u najviši rang. Igra domaćina na gol više sigurno neće naići na adekvatan odgovor tvrdog Pogona, pa će biti zanimljivo videti koje opredeljenje će odneti prevagu. Mislim da je remi najrealniji ishod, a kada bih već morao da se opredelim za nekoga dao bih blagu prednost gostima.Specijalista za remije Dolčan Zabki koji ima pet nerešenih ishoda i jednu pobedu ima ulogu blagog favorita protiv komšije na tabeli Visle Plok, dok mi u okršaju Tišija i Flote nekako najviše miriše na duel bez pobednika.

Kvote za ovaj meč možete pogledati OVDE.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.