TEŽAK UDARAC ZA NADALA: Španac propušta još jedan turnir, niko ga nije osvojio više puta od njega

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2023, 11:50

TEŽAK UDARAC ZA NADALA: Španac propušta još jedan turnir, niko ga nije osvojio više puta od njega

Upitan i Rolan Garos.

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati ni na Mastersu u Madridu, potvrdio je na svom Instagram profilu.

Dugo Bik sa Majorke muči muku sa povredama, a zbog njih je propustio gotovo sve turnire ove godine.

- Pozdrav svima. Prošlo je dosta vremena otkako sam direktno komunicirao sa vama. Bilo je to teških nekoliko nedelja i meseci. Kao što znate, pretrpeo sam tešku povredu u Australiji. U početku je trebalo da bude period oporavka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od šest do osam nedelja, a sada smo na četrnaest. Realnost je da situacija nije onakva kakvu bismo očekivali.  Sve medicinske indikacije su ispoštovane, ali nekako evolucija nije bila onakva kako su nam u početku rekli i nalazimo se u teškoj situaciji. Nedelje prolaze i imao sam iluziju da mogu da igram na turnirima koji su mi najvažniji u karijeri kao što su Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim, Rolan Garos, a sad su mi nedostajali Monte Karlo i Barselona. Nažalost, neću moći da budem u Madridu. Povreda još uvek nije zalečena i ne mogu da shvatim šta mi je potrebno da bih se takmičio. Trenirao sam, ali pre nekoliko dana smo odlučili da malo promenimo kurs, uradimo još jedan tretman i vidimo da li se stvari popravljaju da bismo pokušali da dođemo do onoga što sledi. Ne mogu da dam rokove jer da znam rekao bih vam ali ne znam. Ovako stvari sada stoje - stoji u objavi Nadala, koji neće igrati na turniru koji je osvojio čak pet puta, više nego ijedan drugi igrač.

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Igrao je na Australijan Openu, ali je ispao već u drugom kolu, pošto ga je savladao Makenzi Mekdonald sa ubedljivih 3:0.

Španac će dati sve od sebe da se oporavi do Ronal Garosa, koji se igra u maju. Biće to prilika da Nadal osvoji novu grend slem titulu i pokuša da ponovo stekne prednost u odnosu na Novaka Đokovića.

Podsećamo, njih dvojica imaju po 22 titule na najvećim turnirima, po dve više od Rodžera Federera.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.