TEŽAK I USPEŠAN VIKEND ZA SRPSKOG AUTOMOBILISTU: Borković osvojio 55 poena u Mađarskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 17:44

TEŽAK I USPEŠAN VIKEND ZA SRPSKOG AUTOMOBILISTU: Borković osvojio 55 poena u Mađarskoj

Naradeni trkački vikend u Francuskoj od 21. do 23. jula.

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je 55 poena na četvrtom trkačkom vikendu na poznatoj stazi Hungaroring u Mađarskoj, saopšteno je danas iz Tima Borković. Borković je osigurao četvrto mesto u generalnom plasmanu u TCR Evropi na takmičenju TCR svetskog rangiranja. U saopštenju tima srpskog automobiliste se navodi da je Borković na kvalifikacijama pokazao maestralnu vožnju u konkurenciji najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svetskih vozača, osvojivši 10. mesto za prvu trku i prvu startnu poziciju za drugu trku. Borković je u trci u subotu sa 10. startne pozicije odlično krenuo, ali je ubrzo zadobio žestok udarac koji ga je koštao nekoliko pozicija. Međutim to srpskog asa nije zaustavilo i završio je trku napredujući do četvrtog mesta u generalnom plasmanu TCR Evrope, na stazi koja ima vrlo malo mesta za preticanje. Naredni trkački vikend najboljeg srpskog automobilistu očekuje na stazi Pol Rikar u Francuskoj 21. i 23. jula.

 - Tim Borković je mnogo očekivao od nedeljne trke, jer je Dušan Borković imao prvu startnu poziciju po inverznom redosledu u svetskom i evropskom prvenstvu. Protiv fabričkih automobila iz svetske serije srpski as nije mogao da odbrani prvo mesto, a Urugvajac Urutija ga je vrlo nesportski otpozadi udario i okrenuo na samom startu trke i poslao van staze. U opštem metežu, stradalo je nekoliko automobila, ali je Borković ipak nastavio trku uprkos manjim oštećenjima na automobilu. Izvrsnim tempom uspeo je da sa poslednje pozicije pretekne šestoricu rivala i nakon 15 krugova prođe ciljem 12. u svetskoj konkurenciji, odnosno kao četvrti u TCR Evropa konkurenciji - saopšteno je iz Tima Borković.

Srpski automobilista nije nezadovoljan posle mnogo problema tokom vikenda.

Ovo je bio izuzetno težak vikend za tim Borković. Ušao sam u trkački vikend povređen, ali u daleko boljem stanju nego što se očekivalo. Kvalifikacije su odlično prošle s obzirom da smo se ovde borili sa fabričkim timovima svetskih vozača, i drugu trku sam startovao sa prvog mesta. Uprkos sjajnom startu, kolega iz Urugvaja je meni, Mihelicu i Davidovskom uništio trku nesportskim udarcem. Srećom, uspeo sam da nastavim i prikupim bodove da u generalnom plasmanu TCR Evrope ostanem na četvrtoj poziciji - rekao je Borković, a saopštio je njegov tim.

On je istakao da će do kraja sezone imati šansu da se izbori za prva tri vozača Evrope.

 - Velika je stvar biti u ovako prestižnom takmičenju, a moj Tim Borković i ja se borimo svim silama da promovišemo Srbiju i sve partnere u najboljem svetlu. Osim na mojim kolima, odelu i kacigi, ovog vikenda smo imali srpsku zastavu od 15 metara na stazi sa natpisom 'Invest in Serbia'. Ove trke se prenose na preko 200 kanala širom sveta i vrednost se meri u stotinama miliona evra za našu malu, ali jaku zemlju Srbiju. Pozdrav svim mojim vernim navijačima, hvala svima koji su došli da me podrže i volim vas - dodao je Borković.

Pogledajte kako izgleda Lais Ribeiro, devojka bivšeg košarkaša Žoakima Noe

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.