TEŠKA PRIČA: Reding HOĆE, ali NE MOŽE da OTPUSTI Paunovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2022, 16:43

TEŠKA PRIČA: Reding HOĆE, ali NE MOŽE da OTPUSTI Paunovića

Bezizlazna situacija.

Fudbaleri Redinga nalaze se u gotovo bezizlaznoj situaciji. Zbog loše finasijske situacije oduzeti su im bodovi, u očajnoj su formi, tako da se samo najvećči optimisti nadaju opstanku u Čempionšipu. Navijači traže ostavku Veljka Paunovića, ali nje još uvek nema...

Reding ne stoji baš najbolje finansijski, tako da mora pažljivo da raspolaže sa svakom funtom, a u slučaju otkaza morao bi Paunoviću da isplati sve plate do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ugovora, koji ističe 30. juna.

Nekadašnji selektor Orlića po ugovoru potpisanom u maju prošle godine zarađuje 725.000 funti po sezoni, što bi značilo da mu kraja sleduju još četiri plate, plus bi klub uporedno morao da plaća novog menadžera, što bi ga dovelo do bankrota.

Veljko Paunović offered to leave Reading a few weeks ago but the club rejected it. [@EddieRFC7] #readingfc pic.twitter.com/XbIoPQFqEM

— Talk Reading (@TalkReading) February 14, 2022

eding je već kažnjen oduzimanjem šest bodova jer je u prethodnim sezonama potrošio više novca nego što je bilo dozvoljeno. U prelaznom roku klub nije imao novca za angažovanje novih igrača, već je morao da traži pojačanja među igračima bez ugovora.

Ako bi u takvim uslovima Reding otpustio Paunovića zbog nemogućnosti da mu isplati obeštećenje povećao bi ukupan dug, a to bi izazvalo reakciju Fudbalske lige i proglašenje bankrota Redinga.

Engleski mediji pišu da će klub sa Madejski stadiona ipak naći način da u dogledno vreme reši ovu situaciju, tako što će raskinuti ugovor sa Paunovićem, što znači da mu neće platiti preostalu zaradu do kraja ugovora. Da bi se raskid ostvario i srpski stručnjak mora da pristane na njega.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.