TAMO TI JE RAT, TAMO SE PUCA... Neverovatno poreklo Savića - Deda mu je vođa afričkog plemena

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 15:16

"TAMO TI JE RAT, TAMO SE PUCA..." Neverovatno poreklo Savića - Deda mu je vođa afričkog plemena

Potomak mu je proglašen za kralja.

Srpski bokser Stefan Savić (23) podlegao je jutros povredama zadobijenim ubodima nožem sinoć u 0:55 u centru Beograda.

Savićev najveći uspeh u karijeri desio se pre tri meseca kada je osvojio bronzanu medalju za reprezentaciju Srbije na amaterskom prvenstvu sveta, a malo ljudi zna o neverovatnom poreklu borca, o čemu je jednom prilikom govorio njegov trener Borislav Ćosić.

- Njegov deda je kralj afričkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << plemena! Ovo je istina, 15.000.000 stanovnika ima pleme i on je bio kralj tog plemena. Sad nije normalno da belac bude kralj tog plemena ali on je nešto finansijski pomogao plemenu - rekao je njegov trener Borislav Ćosić.

Deo priče je otkrio i sam Stefan.

- Srbin iz Kuršumlije kralj plemena Igbo u Nigeriji! On je bio geometar tamo i neke vakcine je kupio. Pomogao je te ljude da se izleče i proglasili su ga za kralja.

Na kraju je otkrio da je njegov deda Molotov Moca Savić morao da ode iz Nigerije jer je dva puta pokušan atentat na njega.

- Tamo ti se puca sa kalašima, tamo ti je rat, tamo ti život ne vredi ništa. Plate ti ubistvo 60 dolara, tamo ti ne vrediš kao čovek - istakao je Stefan.

- Pleme Igbo broji šesnaest miliona ljudi, njegovi pripadnici su vrlo gostoljubivi, rasuti su po celoj Nigeriji, kao veliki trgovci, stručnjaci raznih profila. Kada uđete u njihovu kuću, dobijate palmino vino u znak dobrodošlice, kao kod nas slatko, ili nekada hleb i so. To piće je egzotično i veoma ukusno, a drugi njihov nacionalni specijalitet je burgutu, rakija od šećerne trske. Za počasnog kralja plemena Igbo krunisan sam u znak velikog prijateljstva, gostoprimstva i izuzetno uspešne petnaestogodišnje saradnje, na šta sam im ja veoma zahvalan i ponosan - rekao je Savić jednom prilikom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.