TAKVI ŠUTEVI SU NAJLAKŠI: Jokić prokomentarisao TROJKU u poslednjoj sekundi

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 10:37

"TAKVI ŠUTEVI SU NAJLAKŠI": Jokić prokomentarisao TROJKU u poslednjoj sekundi

Neverovatna opuštenost...

Nikola Jokić rekao je da je znao da će ući trojka kojom je doneo pobedu Denveru uz zvuk sirene. Srbin je u poslednjem trenutku meča sa Golden Stejtom pogodio skoro sa centra terena preko ruku potpuno ispruženog Kevona Lunija za preokret Denver Nagetsa na 130:127.

- To je bila poslednja opcija u toj akciji. Samo sam šutnuo. Mislim da su takvi šutevi najlakši. Nemaš drugih opcija. U stvari, kada osetim, pomislim: 'Oh, pogodiću ovo'. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Možeš da vidiš let lopte, jednostavno sam znao da će ući - rekao je Jokić.

Nagetsi su gubili 18 poena razlike sredinom poslednje četvrtine, a meč su završili serijom 25:4, uključujući period od 13:0.

- Stvar sa Nikolom je, volim činjenicu što dođe na svoju poziciju, odigra svoj set i samo šutne. Ne dozvoljava odbrani da to uopšte promeni. Kada šutira, uvek postoji šansa da će da pogodi - rekao je Aron Gordon koji je sjajno pratio Jokića sa 30 poena.

Jokić je meč završio sa 34 pogodivši 13 od 15 šuteva, uz 10 asistencija i devet skokova.

- Kako mu je lopta izletala iz ruke, svi treneri iza su govorili: 'Ovo ulazi' - rekao je trener Denvera Majkl Meloun.

Jokić je prethodno poentirao iz reketa preko Darija Šarića za izjednačenje na 26 sekundi pre kraja. Potom je Stef Kari izgubio loptu, a onda je usledila Jokićeva trojka za pobedu.

- Ne znam da li je to bila neka moja intuicija ili šta već, ali znao sam da nećemo igrati produžetak. Znao sam da će Džoker pogoditi taj šut - rekao je mladi Pejton Votson.

Denver je dobio šesti uzastopni meč u nizu, a 11. u poslednjih 13 utakmica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.