TABELA DRUGOPLASIRANIH: Italijani ugroženi, Portugalija ili Švajcarska, Vels ispada

Izvor: MozzartSport.com, 06.Sep.2017, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TABELA DRUGOPLASIRANIH: Italijani ugroženi, Portugalija ili Švajcarska, Vels ispada

Koga biste najviše voleli da vidite u baražu?

Belgija je sigurni učesnik Mundijala iz evropske zone kvalifikacija, moralo bi da se desi čudo planetarnih razmera, pa da u Rusiju ne odu Nemci, Španci, Englezi i Francuzi, naravno i Srbi. A paralelno sa trkom za direktan plasman na završni turnir vodiće se bitka za mesta u baražu.

Odgovore na dileme ko ide na Prvenstvo sveta dobićemo u poslednja dva kola (od 5. do 10. oktobra), posle kojih sledi doigravanje za preostale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ulaznice. Podsetimo, osim pobednika devet kvalifikacionih grupa, sa Starog kontinenta put Rusije će još četiri reprezentacije, kroz doigravanje. U baražu će učestvovati osam drugoplasiranih timova (najslabija drugoplasirana ekipa automatski ispada iz konkurencije, to je trenutno Vels), a kako sad stvari stoje neka poznata imena „vise“ za planetarnu smotru 2018.

Prema aktuelnom stanju u baraž će Portugalija. Zvanični prvak Evrope je drugi u svojoj grupi, međutim, do kraja ima veliki derbi sa dosad neporaženom Švajcarskom, ako slavi u Lisabonu izbiće na lidersku pozciju i poslati Sajdžije na dodatni ispit. Dalje, Italija - od 1962. redovni učesnik završnih turnira - može da prestigne Španiju samo pomoću trikova, međutim, kako to nije realno, jer Crvena furija igra sa Albanijom i Izraelom, Azuri će morati na popravni. Tu će i Severna Irska, osim ukoliko se u oktobru ne dogodi čudo, pa Nemačka prospe pet poena prednosti.

Sve ostalo je pod velikim znakom pitanja, pošto bar po dve selekcije u preostalim grupama vide šansu da se domognu baraža.

Prve utakmice doigravanja na programu su 9-11. novembra, revanši su 12-14. novembra.

Bez Srbije...

NAPOMENA: U tabelu drugoplasiranih selekcija ne računaju se rezultati ostvareni protiv poslednjeplasiranih timova iz grupe

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.