Svonsi u Premijer ligi!

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Maj.2011, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svonsi u Premijer ligi!

Poznato je ime poslednjeg kluba koji će sledeće sezone igrati u Premijer ligi. To je Svonsi, koji je u finalu baraža na stadionu Novi Vembli pobedio Riding sa 4:2. Biće ovo prvo učešće Svonsija u elitnom rangu još od 1983. godine. Junak pobede kluba iz Velsa bio je trostruki strelac Skot Sinkler.
On je pogodio iz penala u 21. minutu utakmice za 1:0, a posle samo 60 sekundi udvostručio prednost. Svonsi je na odmor otišao sa tri gola razlike, pošto se u strelce upisao još >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Stefen Dobi.
U drugom poluvremenu, Riding je smanjio na 3:2 autogolom Džoa Alena u 49. i pogotkom Meta Milsa u 57. minutu. Konačan rezultat postavio je Sinkler, ponovo iz penala, deset minuta pre kraja.
Pre Svonsija direktan plasman u najviši rang engleskog prenstva obezbedili su Kvins Park Rendžers i Norvič.
Iz Premijer lige ispali su Birmingem, Blekpul i Vest Hem.
U baražu za plasman u Premijer ligu Svonsi je prethodno eliminisao Notingem Forest, a Riding ekipu Kardifa.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.